Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 09.05.2024, 23:38

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

ДИРЕКТОР


18:46
Хто має повiдомити орган соцiального захисту населення?

Працiвниця звiльняється пiд час перебування у вiдпустцi для догляду за дитиною: хто має повiдомити орган соцiального захисту населення?


Працiвниця, яка перебуває у вiдпустцi по догляду за дитиною до досягнення нею трирiчного вiку, повiдомила, що хоче звiльнитися за власним бажанням (йде працювати на iнше пiдприємство). Чи повинен роботодавець повiдомляти у цьому разi орган працi та соцiального захисту населення про звiльнення працiвницi, чи це є обов’язком самої жiнки?

Пунктами 23 та 49 Порядку призначення i виплати державної допомоги сiм’ям з дiтьми, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.12.2001 № 1751 (далi — Постанова № 1751), передбачено, що у разi, коли особа, яка отримує в органi працi та соцiального захисту населення допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирiчного вiку, виявила бажання працювати, виплата допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирiчного вiку припиняється з дня працевлаштування (початку виконання трудових обов’язкiв).

При цьому особи, яким виплачується державна допомога сiм’ям з дiть­ми, зобов’язанi повiдомляти орган працi та соцiального захисту населення про змiну всiх обставин, якi впливають на виплату державної допомоги (змiни у складi сiм’ї, перевищення середньомiсячного сукупного доходу сiм’ї, працевлаштування тощо).

Також у заявi для призначення допомоги, що подається до управлiння працi та соцiального захисту населення, заявниця ставить пiдпис про те, що вона повiдомлена, що у разi змiни обставин, якi можуть вплинути на отримання допомоги, вона повинна повiдомити управлiння працi та соцiального захисту населення (наказ Мiнсоцполiтики «Про затвердження форми Заяви про призначення усiх видiв соцiальної допомоги, компенсацiй, субсидiй та пiльг» вiд 22.02.2012 № 96; зареєстровано в Мiн’юстi 20.03.2012 за № 418/20731).

Роботодавець повiдомляє орган працi та соцiального захисту населення за мiсцем проживання особи у разi якщо працiвниця перериває вiдпустку по догляду за дитиною та виходить на роботу на умовах пов­ного робочого дня. 
Суми державної допомоги сiм’ям з дiтьми, виплаченi внаслiдок зловживань з боку громадян (у результатi подання документiв зi свiдомо неправдивими вiдомостями, приховування обставин, що впливають на призначення i виплату державної допомоги тощо), стягуються згiдно iз законом.

Якщо працiвниця, перебуваючи у вiдпустцi для догляду за дитиною до досягнення нею трирiчного вiку, вирiшила звiльнитися i працевлаштуватися на iнше пiдприємство, вона повинна повiдомити орган працi та соцiального захисту населення за мiсцем проживання. Зазначений орган повинен припинити виплату допомоги з дня працевлаштування отримувачки.

Якщо отримувачка допомоги всупереч вимогам законодавства не повiдомить управлiння працi та соцiального захисту населення про працевлаштування, внаслiдок чого утвориться переплата, жiнка повин­на буде її повернути.

Отже, Постановою № 1751 не передбачено обов’язку роботодавця повiдомляти орган працi та соцiального захисту населення про звiльнення працiвницi пiд час вiдпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирiчного вiку.

Рязанова НадiяВiдповiдає 
Надiя РЯЗАНОВА
заступник директора Департаменту державної соцiальної допомоги Мiнiстерства соцiальної полiтики України

Переглядів: 999 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.