Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 02.05.2024, 21:59

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДИРЕКТОР


00:57
Нагородження педагогічних працівників загальноосвітнього навчального закладу

нагородження педагогічних працівників

Нагородження педагогічних працівників загальноосвітнього навчального закладу

 Відповідно до статті 146 Кодексу законів про працю України від 10 грудня 1971 p. № 322-VIII (із змінами і доповненнями) за особливі трудові заслуги працівники представляються у вищі органи до заохочення, до нагородження орденами, медалями, почесними грамотами, нагрудними значками, а також до присвоєння почесних звань і звання кращого працівника за даною професією.

Статтею 58 Закону України «Про освіту» від 23 травня 1991 р. № 1040-ХІІ (із змінами і доповненнями) визначено, що за особливі трудові заслуги педагогічні та науково-педагогічні працівники можуть бути нагороджені державними нагородами, представлені до присудження державних премій України, відзначені знаками, грамотами, іншими видами морального та матеріального заохочення.

Порядок представлення до нагородження та вручення педагогічним працівникам заохочувальних нагород визначений Положенням про відомчі заохочувальні відзнаки, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 13 липня 2007 р. № 605 (далі — Положення № 605).

Згідно з Положенням № 605 нагородження відомчими заохочувальними відзнаками провадиться:

        за значні досягнення у реалізації державної політики у галузі національної освіти, навчанні та вихованні підростаючого покоління;

        за підсумками навчального року та високі результати атестації педагогічних працівників;

        з нагоди відзначення професійних свят працівників освіти і науки;

        з нагоди святкування ювілейної дати від дня народження особи, яку представляють до нагородження.

Нагородження відомчими заохочувальними відзнаками Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

Відповідно до Положення № 605 відомчими заохочувальними відзнаками нагороджують осіб, які пропрацювали у галузі освіти і науки не менше п’яти років.

Встановлено три ступені відомчих заохочувальних відзнак, зокрема:

I ступінь — вручення Почесної грамоти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України;

II ступінь — нагородження нагрудним знаком «Відмінник освіти України»;

III ступінь — нагородження нагрудними знаками «Василь Сухомлинський», «Софія Русова», «О. А. Захаренко», «І. Г. Ткаченко», «А. С. Макаренко», «Петро Могила», «За наукові досягнення».

Педагогічних працівників загальноосвітнього навчального закладу представляють до таких відомчих заохочувальних відзнак:

        Почесна грамота. Її отримують за заслуги в реалізації державної політики в галузі освіти, навчанні та вихованні підростаючого покоління, багаторічну сумлінну працю, упровадження сучасних методів навчання і виховання молоді тощо. Цією відзнакою можуть бути нагороджені як конкретні громадяни, так і колективи навчальних закладів та установ освіти;

        нагрудний знак «Відмінник освіти України». Цим нагрудним знаком нагороджують за досягнення визначних успіхів у вихованні, навчанні учнівської молоді, організації та вдосконаленні навчальної, виховної роботи тощо. Представити до цієї відзнаки можна лише тих педагогічних працівників, які працюють у галузі не менше десяти років;

        нагрудний знак «Василь Сухомлинський». До цієї нагороди представляють педагогічних працівників, які досягли визначних успіхів у навчанні та вихованні підростаючого покоління, науковому та навчально-методичному забезпеченні загальної середньої освіти, створенні високоякісних підручників і навчальних посібників для загальноосвітніх навчальних закладів;

        нагрудний знак «О. А. Захаренко». До цієї відзнаки представляють керівників та педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів за забезпечення успішної діяльності загальноосвітньої школи з реалізації завдань сучасної середньої освіти, організацію педагогічної та культурно-просвітницької роботи серед населення;

        нагрудний знак «І. Г. Ткаченко». Цим нагрудним знаком нагороджують тих педагогічних працівників навчальних закладів системи загальної середньої освіти, які впроваджують сучасні методи теорії і практики трудового навчання і виховання, поєднують виробниче навчання з продуктивною працею; керівників гуртків науково-технічної творчості за вагомий внесок у трудове навчання і виховання, у підготовку молодої зміни висококваліфікованих робітників, за впровадження сучасних навчально-виховних та виробничих технологій тощо.

Нагородження відомчими заохочувальними відзнаками здійснюється відповідно до наказу Міністра освіти і науки, молоді та спорту України.

Порядок представлення педагогічного працівника до нагородження

Подпись: Оформлюючи клопотання про представлення до нагородження педагогічного працівника, рекомендується зазначати такі відомості:
• основні періоди його трудової біографії
• загальний стаж роботи
• актуальні проблеми, яким присвятив свою професійну діяльність педагогічний працівник, його професійні досягнення
• участь у професійних асоціаціях
• участь у громадській діяльності
• державні нагороди, відзнаки неурядових, громадських, міжнародних організацій, які педагогічний працівник здобув раніше
• його особисті та професійні якості
У загальноосвітньому навчальному закладі оформленням і поданням необхідних для представлення до нагородження педагогічних працівників документів займається заступник директора школи.

Представлення до нагородження педагогічного працівника розпочинається з порушення відповідного клопотання.

Відповідно до Положення № 605 це клопотання порушує трудовий колектив або орган громадського самоврядування. Висунення кандидатур здійснюється гласно, за основним місцем роботи особи, яку представляють до відзначення.

Якщо клопотання порушують з ініціативи органів управління освітою та громадських організацій, то слід урахувати думку з цього приводу трудового колективу та відповідного органу виконавчої влади, якому підпорядкований загальноосвітній навчальний закладі, де працює кандидат на нагородження за основним місцем роботи.

У клопотанні слід вказати:

        прізвище, ім’я та по батькові особи, яку представляють до нагородження, із зазначенням її посади; подія, до якої пропонується відзначення;

        дата та місце проведення нагородження;

        вид відзнаки;

        заслуги, за які пропонується відзначення відомчою нагородою (див. Додаток 1).

До клопотання про нагородження додають такі документи:

        довідка-подання встановленого зразка, у якій визначають заслуги особи, що стали підставою для порушення клопотання, а також вказують назви нагород, якими було відзначено кандидата на відзнаку раніше, дати нагородження й номери підтвердних документів. Довідку-подання на кожну особу готують в одному примірнику та оформлюють друкованим текстом на одному аркуші формату А4 з обох боків. Довідку-подання мають підписати керівник навчального закладу та голова ради (зборів] колективу. Підписи слід затвердити печаткою підприємства, установи, організації. Форму довідки-подання змінювати не можна (див. Додаток 2);

        копії документів, що засвідчують нагородження відомчими та іншими відзнаками;

        копія першої сторінки паспорта;

        копії сторінок трудової книжки, що містять дані про нагородження. Ці копії має завірити керівник кадрової служби.

Зібравши вказаний пакет документів, заступнику директора школи слід подати його до установи, якій підпорядкований загальноосвітній навчальний заклад. У цій установі мають підготувати лист-погодження клопотання про представлення до нагородження педагогічного працівника.

Читати матеріал повністю - ЗАВАНТАЖИТИ


НАКАЗ Міністерства освіти і науки України від 13.07.2007 № 605 "Про затвердження Положення про відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства освіти і науки України"

Читати далі (версія для перегляду та друку)


Указ Президента України "Про відомчі заохочувальні відзнаки.

З метою вдосконалення порядку встановлення та використання відомчих заохочувальних відзнак, визначення їх обґрунтованої кількості та зменшення бюджетних витрат, пов'язаних із нагородженням відомчими заохочувальними відзнаками, постановляю:
     1. Затвердити Положення про відомчі заохочувальні відзнаки (додається).
      2. Міністрам, керівникам центральних органів виконавчої влади, керівникам (командувачам) військових формувань, державних правоохоронних органів забезпечити в установленому порядку перегляд актів про встановлення відомчих заохочувальних відзнак, приведення таких актів у відповідність із вимогами цього Указу, дотримання закону про державну реєстрацію наказів щодо встановлення відомчих заохочувальних відзнак та положень про відомчі заохочувальні відзнаки.
Читати текст документа повністю

 

Переглядів: 3551 | Додав: Лупуляк_О_Г | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.