Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП'ятниця, 26.04.2024, 02:30

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Ви завітали до нас як
Всього відповідей: 1063
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


20:32
Гуртківці Коровійської школи пройшли гірськими стежками - від Мармароси до Чорногори

 Для дітей канікули – це період зміцнення здоров’я, нових знайомств та пригод, а ще – яскравих вражень, творчості та пізнання світу. Цікаво провести  канікули літнього відпочинку змогли й наші учні Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. разом з гуртківцями Турятського НВК, здійснивши  спортивно-туристський похід ІІІ ступеня складносі Українськими Карпатами, а саме по Мармароському та Чорногірському масивах.  Група була сформована у профільному пересувному туристсько-виховному оздоровчому наметовому таборі «Райдуга» Глибоцького ЦТКСЕУМ. Учасниками групи були керівники Шелепюк Н.В., Троєцька Н.І. та 15 вихованців. Наш похід розпочався з самого географічного центру Європи -  села Ділове Рахівського району. Зустріла нас чудова погода.  Перший день був запланований нескладний.

Наступний день сонячна погода додала нам піднесеного насторою і ми зробили радіальний вихід на Ялинський водоспад, який перевершив наші очікування. Неймовірно дивовижний водоспад! Але нас  попереду чекала зустріч з групою глибоцьких туристів, з якими ми продовжили рухатись разом  півтора дні. На третій день, нас привітала перша наша вершина - Піп Іван Мармароський (1938 м). На неї ми підіймалися у хорошу погоду, з легеньким вітерцем, який повільно передмухав хмари через вершину. Такі гірські краєвиди дали нам можливість помилуватися красою Українських та Румунських Карпат. Згодом наш маршрут пролягав по україно-румунському кордоні. Четвертого дня ми побували біля витоків річки Білої Тиси. Там ми розпрощалися з групою глибоцьких туристів. Далі за нашим маршрутом був перехід з Мармароського масиву на найвищий в Українських Карпатах- Чорногірський. На п’ятий день спустились у с. Луги, а звідти підіймалися до одного з найкрасивіших озер Карпат - Бребенескул.  Шостий день нашої подорожі збагатив наші серця новими яскравими враженнями. Погода була прекрасна, краєвиди природи дивовижні, настрій чудовий - все це допомагало нам підійматися до найвищої вершини України - г.Говерли (2061 м). Наша мрія здійснилася. Ми витримали всі труднощі і підкорили гірську вершину. Це неймовірна радість, це нові враження, це перемога. Тут на вершині робимо славнозвісну туристську посвяту та фото.

На сьомий день  спускаємося до урочища Козмещик, купаємось в річці та ідемо на потяг. Пройдені нами 103 км, вечори біля багаття, дивовижні мальовничі пейзажі, підкорення найвищої вершини України,  залишуться в наших спогадах на все життя. Одночасно ми розширили свої знання про природу Українських Карпат, про потребу берегти, охороняти та любити її.

 Шелепюк Н.В. - керівник Глибоцького ЦТКСЕУМ (на базі Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст.)

 

ДЖЕРЕЛО: http://oblosvita.com/navigaciya/novyny/23703-grskimi-stezhkami-vd-marmarosi-do-chornogori.html

Переглядів: 771 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.