Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП'ятниця, 26.04.2024, 02:51

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0


16:15
Як проходить пілотування у Коровійській школі: перший навчальний тиждень позаду!

Експериментальне навчання дітей 1-х класів у Коровійській ЗОШ І-ІІІ ст. здійснюють два творчих педагоги – це вчителі початкових класів: Ірина Михайлівна Алексейчук та Христина Вікторівна Деліцой, які влітку 2017 р. пройшли відповідне навчання-тренінг при Інституті післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області. Кожен навчальний день розпочинається з того, що є зустріч між дітьми і вчителем. У ході проведення таких ранкових зустрічей вони спільно обговорюють, яку тему дня вони на сьогодні обирають. Головну мету, яку ставлять перед собою вчителі у ході проведення таких зустрічей – це сформувати у дітей почуття «полюбити ВЧИТИСЯ, тому що це ЦІКАВО». За перший тиждень навчання наші першокласники стали справжніми учнями школи. 

Працюють вчителі у пілотних класах за принципом інтегрованого навчання, у ході якого предмети об’єднуються довкола цікавих для дітей тем чи проблем. Інтегрований курс «Я досліджую світ» розпочинає і завершує кожен робочий день учнів. Другим та третім уроками щодня викладаються курси як окремі предмети: українська мова і читання, математика, іноземна мова. Окремо хочемо відмітити спосіб спілкування вчителів з дітьми – дружній, невимушений, адже для них важливим є реалізація в школі «педагогіки партнерства» (і з учнями, і з їх батьками). Тому перше, що вже увійшло у практику спілкування вчителя та учнів, - це спілкування «на рівних», тобто коли вчитель хоче поговорити з учнем, який значно нижчий від нього за зростом, він сідає або на низенький стілець, або ж разом з учнем на килим, і вже у такій невимушеній для обох обстановці, веде бесіду. Вважаємо, що якісний оновлений навчально-виховний процес в Новій українській школі можна побудувати тільки сформувавши «місток довіри» з самими учнями.

   Та найбільшим викликом для нас, як виявилося, стало те, що для роботи з дітьми наразі відсутні підручники, зошити для учнів і на кожний урок та заняття вчителі повинні роздруковувати все самостійно, а це, окрім того, що дороговартісний, то ще й надзвичайно трудомісткий процес. Вчителям потрібно на багато більше часу для підготовки до занять, аніж їхнім колегам, які працюють у інших класах. 

Відзначився початок 2-го тижня навчання у пілотних класах й тим, що до них в гості приїхала знімальна група ТРК "Буковина", які записували матеріал для програми "Про реформи" (17.09.2017 р.) А наші першокласники та вчителі гостинно запросили їх на свої уроки і заняття.

    

   

РОЗКЛАД УРОКІВ ТА ЗАНЯТЬ В ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИХ КЛАСАХ (ВЕРЕСЕНЬ)

 

Переглядів: 850 | Додав: ivannapop19 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.