Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 13.05.2024, 09:24

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
Дирекція


11:15
Підсумки проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек в Коровійській ЗОШ І-ІІІ ст.

З 1 по 31 жовтня в Україні проводиться Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. В Коровійській ЗОШ І-ІІІ ст. завідувачем бібліотекою Кіцак Марією Теофілівною проведено з учнями школи бібліотечні уроки, де висвітлювалася тема «Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності».

Учні 1-х класів школи ознайомилися зі шкільною бібліотекою, вивчали правила  користування  книгами, а для учнів 2-х класів були проведені літературні години «Коровія – село, в якому я живу», на яких більш детально ознайомилися  з навколишнім довкіллям села, з їх значенням у житті людини. Метою такого заходу було навчити користуватися сільською бібліотекою, поштою і іншими діючими закладами користування громадян, розвивати спостереження. Коровійчани пишаються своїм благоустроєм в своєму гарному селі.

Для учнів 3-4 – х класів була проведена презентація книги   «Коровія-моя батьківщина». Упорядкували  цю книгу Олеся Намака та Ольга Лупуляк. У книзі вміщено короткі нариси з історії та сьогодення буковинського села, розповіді про відомих людей і т.д.  Яке значенням у житті односельчан має ця книга, розповідала Марія Теофілівна. Вона  прищеплювала бажання поповнювати свої знання про історію села. Вчила користуватися книгою, виховувала дбайливе ставлення до книги.     

Учні 5-6-х класів  долучилися до  бібліотечного уроку «Наші Чернівці», на якому бібліотекар у формі ігрової вікторини збагатила уявлення учнів про наше місто. Також проведено такі конкурси: «Книжкове лото» (питання-відповіді про Чернівці); «Казки й казкарі» (читання уривків); «Літературознавчий» (питання у вигляді тестів).

Для учнів 7-8 класів в шкільній бібліотеці проводилась «Віртуальна подорож  Буковиною». На уроках бібліотекар поповнювала знання учнів про прекрасні місця, які знаходяться на Буковині.

Конкурс учнівських творів  «Відомі люди Буковини» для учнів 9-10 класів проводила вчитель української літератури Локовей М.І.  Учениці 8-Б класу - Кіпер Вероніка, Циганаш Олена-Віталіна, Георгійчук Інна, у вигляді рефератів написали про Ольгу Кобилянську, Сидора Воробкевича, Юрія Федьковича.

Саме бібліотека дає можливість прилучити дітей і молодь до невичерпних джерел знань, стати для них осередком цікавого і радісного спілкування. Марія Теофілівна переконана, що місячник  дитячої та юнацької книги ще раз підтверджує велику роль книги та бібліотеки у житті дітей.

   

   

   

 

Переглядів: 316 | Додав: maryanaeng376 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.