Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 16:29

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Ви завітали до нас як
Всього відповідей: 1063
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


22:34
Делегація Глибоцького району взяла участь у Крайових зборах керівників системи освіти Чернівецької області
"Сьогодення і перспективи реформування дошкільної та початкової освіти на Буковині"
Сьогодні під головуванням начальника Головного управління освіти і науки Михайла Бауера відбулися Крайові збори керівників закладів освіти Чернівецької області. У роботі Крайових зборів взяли участь: перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Георгій Костянтинович Галиць, заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин Михайлович Маніліч, начальник управління Міністерства внутрішніх справ в Чернівецькій області, генерал-майор міліції Микола Дмитрович Харабара, голова обласної організація профспілки працівників освіти і науки Володимир Васильович Дудчак. Були й представники Глибоцького району.
«Сьогодні на порядку денному виконання Закону України "Про внесення змін до законодавчих актів з питань загальної середньої та дошкільної освіти щодо організації навчально-виховного процесу" та Указу Президента України "Про додаткові заходи щодо підвищення якості освіти в Україні".
Органами державної виконавчої влади і місцевого самоврядування проводиться значна робота щодо створення умов здобуття якісної дошкільної та початкової освіти в навчальних закладах області. Питання розвитку освіти розглядається на колегіях та апаратних нарадах облдержадміністрації, сесіях обласної ради. Завдяки зусиллям педагогічних працівників, батьків, органів виконавчої влади всі навчальні заклади області готові прийняти 1 вересня дітей на навчання. У минулому навчальному році галузь освіти Буковини працювала активно і результативно, маючи здобутки, але, на жаль, і проблеми», – зазначив під час свого виступу перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації.. 
За словами Георгія Костянтиновича, пріоритетом в роботі обласної державної адміністрації й надалі залишиться будівництво нових, реконструкція та капітальні ремонти вже працюючих навчальних закладів.

Протягом звітного періоду спільними зусиллями зроблено чимало: 
1. Демократизовано управлінську діяльність, створено нову модель фронтальних перевірок районних, міських відділів освіти, які проводяться у режимі електронного тестування якості знань учнів, запроваджено виїзні засідання колегій.
2. Розроблена та впроваджується у навчально-виховний процес «Регіональна Концепція виховної діяльності навчальних закладів Чернівецької області на 2011-2015 роки», яка була схвалена 28.01.2011 року на Крайових зборах директорів загальноосвітніх навчальних закладів. 
3. При облдержадміністрації створено Громадську раду з питань освіти та виховання, до складу якої входять ветерани праці, журналісти, колишні керівники органів управління освітою краю. Це дає змогу здійснювати громадський контроль за управлінською діяльністю у галузі освіти.
4. Ми запровадили обмеження щодо термінів проведення виховних заходів. Створено комісію з координації культурно-масової роботи в освітянському середовищі. Усі семінари, змагання, конкурси проводяться в період з 1 жовтня до 15 квітня.
5. Нам вдалося зробити суттєві кроки на шляху до певної стабілізації кадрової політики, 100-відсоткового забезпечення навчальних закладів кваліфікованими педагогічними кадрами. 
6. У всіх відділах/управліннях освіти створено та змістовно працюють веб-сайти, оновлено зміст та проведено підписку на газету «Освіта Буковини». Раз на квартал виходить науково-методичний журнал «Освітній простір».
7. Розроблено нове положення про проведення I-ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, з введенням якого ми зможемо суттєво покращити результати участі у ІУ етапі.
Варто зазначити, що за рахунок відкриття нових закладів та реорганізації існуючих, збільшився показник охоплення дошкільними навчальними закладами з 54% у 2009 до 56,2% у поточному році.
У своїх виступах представники педагогічних колективів відзначали вирішальну роль крайової влади, особливо Голови обласної державної адміністрації Михайла Миколайовича Папієва, у розвитку системи освіти Буковини.
На Крайових зборах було обрано делегатів на ІІІ Всеукраїнський з’їзд педагогічних працівників. Очолює делегацію освітян Чернівеччини на форумі голова облдержадміністрації Михайло Миколайович Папієв.
За результатами роботи Крайових зборів прийнято ухвалу, в якій зосереджені основні напрямки модернізації системи освіти Буковини.
На Крайових зборах також виступали: Грета Тодорівна Думитрюк, завідуюча ДНЗ № 32 м. Чернівців; Олексій Георгійович Чепіль, Вижницький міський голова; Майя Федорівна Танас, завідуюча РМК відділу освіти Сокирянської райдержадміністрації; Микола Георгійович Загарюк, голова Глибоцької райдержадміністрації; Ольга Олексіївна Остапенко, директор Сторожинецької школи-сад; 
Діна Віссаріонівна Романчук, начальник відділу освіти Новоселицької райдержадміністрації.
Переглядів: 1089 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 О_С_Намака  
book wink

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.