Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 10:55

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


22:14
Державний стандарт середньої освіти перевантажено, - ЦОМ
 Експерти Центру освітнього моніторингу зазначають, що нова редакція проекту Державного стандарту середньої освіти перевантажена обсягом змісту шкільної освіти

Центром освітнього моніторингу оприлюднено результати проведеного аналізу проекту Державного стандарту середньої освіти.


Експерти центру зазначили, що новий проект стандарту успадкував від чинного перевантаження змісту шкільної освіти, який не засвоюється учнями і лише призводить до погіршення стану їх здоров’я.

"Особливо це стосується основної школи (5-9 класи), плани і програми якої найбільше перевантажені змістом і багатопредметністю. При цьому спроби перенести частину змісту освіти з основної школи у старшу не зроблено", - заявляють у Центрі освітнього моніторингу.

Також експерти ЦОМ звертають увагу на те, що відмова у 2010 р. від європейської моделі дванадцятирічної школи украй ускладнила завдання забезпечення в українських навчальних закладах якісної профільної освіти.

Зміст освіти у старшій профільній школі у проекті стандарту представлено лише на базовому рівні – тобто рівні обов'язкових вимог до загальноосвітньої підготовки учнів. Експерти з питань освіти вважають за необхідне розробити окремі вимоги стандарту для профільного рівня.

Загалом, в Центрі освітнього моніторингу оцінили винесений на громадське обговорення проект нової редакції Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти як можливу базу для подальшої роботи над документом.

Зокрема, в ЦОМ позитивно оцінили зроблену в проекті спробу переорієнтувати навчальний процес із запам’ятовування учнями інформації та відтворення набутих знань на формування важливих для життя навичок і вмінь.

Також в Базовому навчальному плані для старшої школи збалансовано співвідношення годин на вивчення обов’язкових предметів та предметів за вибором та частково оновлено зміст освіти, повідомили експерти центру.

В ЦОМ зауважили, що зауваження й пропозиції щодо проекту документа надіслано до МОНмолодьспорту.

Додатково див.: Проект державного стандарту базової і повної середньої освіти

Посилання за темою:

За матеріалами: Освіта.ua

Переглядів: 1074 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 О_С_Намака  
На сайті ГУОНУ є цей проект для обговорення! Доречі,-компліменти владі, яка звернула увагу на тему перевантаження змісту шкільної освіти)))))

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.