Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП'ятниця, 19.04.2024, 09:23

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Ви завітали до нас як
Всього відповідей: 1063
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


21:38
«Я в серці маю те, що не вмирає…» Відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки

 Так! Я буду крізь сльози сміятись,

                                                               Серед лиха співати пісні,

                                                                   Без надії таки сподіватись,

                                                                     Буду жити! Геть думи сумні!

Сьогодні, 25 лютого 2021 року, виповнилося 150 років від дня народження Лесі Українки – видатної письменниці та громадської діячки, класика української літератури. Життя поетеси - це легендарний подвиг мужньої та мудрої людини, ніжної й нескорененої жінки, геніального митця та борця.

Ще в дитячі роки Леся захворіла на туберкульоз, з яким вона боролась усе життя. Хвороба спричинила до того, що дівчинка не ходила до школи, однак завдяки батькам  дістала глибоку й різнобічну освіту. Письменниця знала 8 мов, вітчизняну й світову літературу, історію, філософію.

Для лірики Лесі Українки характерне багатство тем і мотивів. Життя народу, його душевні пориви, радощі, печалі знайшли в її поезіях глибокий вияв. Захоплюють нас її вірші, в яких по-особливому змальовано природу – вічно живу, рухливу, багату, повну краси та енергії, що збуджує в людині пориви до творчості й збагачує світлими почуттями. Звичайно, як і кожна жінка, Лариса Петрівна не могла не писати про кохання, з-під її пера виходили чуттєві поезії, неперевершені драми й поеми. Водночас вона не залишилась байдужою й до теми України. Іван Франко високо оцінив патріотичні рядки поезій Лесі: «Від часу Шевченкового «Поховайте та вставайте» Україна не чула такого сильного, гарячого поетичного слова, як із уст цієї слабосильної, хворої дівчини».

Тому, без жодних перебільшень можна говорити, що творчість Лариси Петрівни Косач відіграла важливу роль у становленні української літератури і, безперечно, збагатила світову  скарбницю. Її твори навчають нас боротись, з гідністю долати усі життєві негаразди.

Учні Коровійської школи охоче долучилися до відзначення знаменної дати. Так школярі створили відеоролик, у якому декламували улюблені твори поетеси. Також учні нашої школи долучилися до участі в обласному конкурсі мистецької акції-реконструкції з відтворення історії життя Лесі Українки «Українка у фокусі ХХІ століття». У ролі моделей були Кереруш Александра, Салахор Аліна, Слободян Анастасія та Губка Данієла.

Так! Ти жива! Ти будеш вічно жити!

Ти в серці маєш те, що не вмирає!

  

Переглядів: 289 | Додав: maryanaeng376 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.