Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП'ятниця, 29.03.2024, 15:48

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0


00:23
Кабінет міністрів рекомендує об'єднувати школи в освітні округи


Кабмін надав місцевим органам влади рекомендації по реорганізації і ліквідації учбових закладів і створенню освітніх округів

Місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування рекомендовано скласти регіональні плани створення освітніх округів і модернізації мережі професійно-технічних і загальноосвітніх учбових закладів.

"Про схвалення методичних рекомендацій щодо складення регіональних планів створення освітніх округів та модернізації мережі професійно-технічних, загальноосвітніх навчальних закладів, у тому числі шкіл-інтернатів" 

Відповідні методичні рекомендації схвалені розпорядженням Кабінету міністрів за пропозицією Міносвіти.

Метою даної рекомендацій є формування системи учбових закладів, необхідної для надання високоякісних освітніх послуг, із урахуванням ефективного використання наявних ресурсів, а також складання регіональних планів модернізації мережі професійно-технічних і загальноосвітніх учбових закладів.

У документі відзначається, що рішення про реорганізацію і ліквідацію учбових закладів, а також про створення освітніх округів повинні прийматися із урахуванням думки громадськості і спрямовуватися на поліпшення ситуації у освітній галузі регіону.

Складання регіональних планів модернізації мережі учбових закладів повинне здійснюватися виходячи із необхідності забезпечення доступності освіти для всіх дітей регіону, забезпечення можливості вибору учбових закладів дітьми, що проживають в сільській місцевості, підвищення якості освітніх послуг, дотримання вимог економічної доцільності, зменшення долі витрат на оплату комунальних послуг і так далі.

Для ухвалення зважених рішень по модернізації мережі учбових закладів, в регіонах повинні створюватися координаційні ради з питань складання планів формування освітніх округів і модернізації мережі учбових закладів.

Координаційна рада повинна проводити детальний аналіз необхідності в учбових закладах дошкільної, загальноосвітньої, позашкільної, професійно-технічної освіти, міжшкільних учбово-виробничих комбінатів. Аналіз також повинен включати прогнозування демографічної ситуації дитячого контингенту на наступні п'ять років, рівень попиту населення на освітні послуги, пропозиції учбових закладів про об'єднання в освітній округ, освітні запити національних меншин.

За результатами аналізу регіонального замовлення на освітні послуги, тенденцій розвитку мережі учбових закладів, регіональних особливостей повинні бути розроблені конкретні завдання модернізації мережі, зокрема по створенню освітніх округів відповідно до соціально-економічних і культурно-освітніх потреб населення, наявної матеріально-технічної, науково-методичної бази, кадрового потенціалу і економічної доцільності.

При цьому основними показниками мають бути підвищення рівня варіативної освітніх послуг, їх доступність, необхідність забезпечення кожного учня можливостями індивідуального розвитку, поліпшення роботи з дітьми з особливими освітніми потребами, обдарованими учнями, забезпечення ефективного використання освітніх та фінансових ресурсів регіону.

Чисельність працівників окремих учбових закладів, які об'єднуються в освітній округ, може бути інший, чим передбачена типовими штатами для відповідних бюджетних установ або закладів, але не повинна перевищувати максимальну чисельність, визначену типовими штатами.

В приміщеннях загальноосвітніх учбових закладів, що звільнилися, можуть бути розміщені бібліотеки, музеї або виставки. Також звільнені, у зв'язку із відсутністю учнівського контингенту приміщення учбових закладів, за рішенням місцевих органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування можуть бути переобладнувані в житло, соціальні гуртожитки для педагогічних працівників, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки.

Регіональні плани створення освітніх округів і модернізації освітньої мережі повинні затверджуватися районними, міськими або обласними радами.

Переглядів: 866 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.