Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 13:11

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


17:35
Крок до педагогіки ПАРТНЕРСТВА: МОН пропонує Меморандум співпраці між педагогами, батьками та учнями

 Міністерство освіти і науки України пропонує рамковий Меморандум про співпрацю між педагогами, батьками та учнями, який стане дієвим інструментом для побудови педагогіки партнерства як ключового компоненту формули Нової школи. Текст, а також короткий відеокурс про створення та використання Меморандуму можна знайти на сайті НУШ за посиланням. Документ побудований таким чином, що дозволяє кожний шкільній громаді доповнити його своїм змістом, своїми розділами, спільно узгодженими правилами.

Завантажити меморандум можна за цим посиланням.

   Відтепер школи зможуть використовувати рамковий Меморандум  про співпрацю між педагогами, батьками та учнями, який стане дієвим інструментом для  побудови педагогіки партнерства. Документ напрацювала ГО “Смарт освіта” спільно з Міністерством освіти і науки України. Його текст, а також короткий відеокурс про створення та використання Меморандуму можна знайти на сайті НУШ за посиланням.

“Це рамковий документ, який описує правила взаємодії у школі. Водночас важливо розуміти, що приймати його можна тільки після обговорення у шкільній спільноті, погодження щодо основних правил взаємодії. Ключ до побудови педагогіки партнерства - досягнення спільних домовленостей на основі принципів, задекларованих в Концепції НУШ та Законі “Про освіту”, - зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Документ побудований таким чином, що дозволяє кожний шкільній громаді доповнити його своїм змістом, своїми розділами, спільно узгодженими правилами.

Незмінними залишаються лише принципи, на яких грунтуються всі домовленості Меморандуму і які є визначальними для шкільної реформи в Україні.

Документ створювали спільно з учнями, батьками та вчителями на базі шкіл з шести регіонів України. Модерували дискусію професійні фасилітатори, які працювали з кожною групою учасників.

Так, зустрічі проходили у Києві, Чернігові, Харкові, Краматорську, Тернополі та Миколаєві. На них окремо і учні, і батьки, і вчителі визначали проблемні моменти у школі, після чого відбувались загальні зустрічі, де спільнота школи разом визначала, як можна вирішити ці проблеми і які форми взаємодії будуть зручними для всіх.

За результатами цих консультацій  ГО “Смарт освіта” підготувала проєкт меморандуму та провела два обговорення - експертне і громадське. На них освітні фахівці та стейкхолдери освіти пропонували свої ідеї та доопрацьовували запропоновані формулювання.

Для того, щоб кожна шкільна спільнота досягнула потрібних їй домовленостей, було також розроблено онлайн-курс про історію створення та використання Меморандуму. Зокрема, у ньому розповідається, як провести в своїй школі фасилітовану зустріч та досягнути домовленостей.  

Школам пропонується обов’язково провести спільні зустрічі та консультації, після чого затвердити адаптований до умов школи Меморандум на спільних зборах. 

ДЖЕРЕЛО:https://mon.gov.ua/ua/news/krok-do-pedagogiki-partnerstva-shkolam-proponuyut-memorandum-spivpraci-mizh-pedagogami-batkami-ta-uchnyami

 

Переглядів: 467 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.