Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП'ятниця, 29.03.2024, 12:37

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


23:33
Подорож до Львова під час осінніх канікул учнів Коровійської школи

Львів місто з чудовою архітектурою,багатою духовною та культурною традицією. А ще Львів - місто з особливою, властивою йому романтикою, місто немов обплутане павутинням історії, співом флейти і терпким запахом кави…

Щоб розповісти про всі красоти Львова, потрібно написати окрему книгу. Це місто називають музеєм під відкритим небом, воно нараховує понад дві тисячі історичних, архітектурних та культурних пам’яток.

Ну що ми  могли встигнути за один єдиний день? – Лише основне.

   

  

Середньовічні квартали, торгові площі,  храми, монастирі,  оборонні споруди – все це жива історія прекрасного міста Лева. Блукаючи стародавніми вуличками можна почути  незвичайні історії з життя  міста та його мешканців. Саме так розпочалася екскурсія до Львова для учнів нашої школи.

Вузенькими вуличками та площами старого міста ми попрямували  на площу Ринок - унікальну в Україні площу з колоритною історією та перлинами ренесансної архітектури. Колоритні міщанські кам’яниці, горда Ратуша в центрі площі, чисельні леви, що оздоблюють фасади будинків, фонтани та кав’ярні просто неба створюють неповторний антураж давніх часів. З цієї площі розпочалися наші мандри. Ми дізналися про історію вживання кави, її шляхи в Європу, започаткування  традицій кавування у Львові. 

На вул. Вірменській ми відчули атмосферу львівської старовини, побачили  надзвичайно колоритний "будинок пір року" та довідались захоплюючі факти з історії львівських вірмен. На вул. Підвальній - оглянули рештки міських фортифікацій.

Львів - місто чудових храмів - різних часів та стилів. Вершиною львівського бароко по праву називають Святоюрський собор.

Окрема тема - Личаківський цвинтар. Це щось направду особливе і на теренах України неповторне. Доглянуті доріжки та алеї з віковими деревами формують атмосферу не цвинтаря, а ландшафтного парку. Величезна кількість всіляких скульптур, встановлених на надгробках, - справа рук відомих майстрів, чиї твори не залишать байдужим тих, хто їх побачить. Скульптурні композиції, встановлені на могилах відомих українців запам'ятовуються назавжди.

 Не втратили ми можливість піднятись  на оглядовий майданчик, з якого, на висоті пташиного польоту нам відкрилися чудові панорамні краєвиди  вечірнього Львова.

Ця чудова екскурсія для учнів  поповнила знання з української  історії та  літератури, була прогулянкою в середньовіччя і справжньою пригодою.

Важко сказати чи краса колись врятує світ, але вона точно врятує Львів. Львів - місто настільки гарне, що його можна сміливо приписувати пацієнтам в рамках "терапії красою".

Гарна пора року, чудова кава і просто добрий екскурсовод  дозволили нам побачити красу, раніше від нас приховану. 

 Але час сплинув швидко, і нам вже треба було повертатися додому. Львів проводжав нас дрібним дощем. А ми залишали його з легким сумом та вдячністю за цю прекрасну екскурсію. І кожен з нас пообіцяв сам собі хоча б раз сюди повернутися.

Говорячи про Львів можна сказати без перебільшення - це дуже гарне місто!

 

 


Переглядів: 1015 | Додав: Іноземець | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Соц_пед  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.