Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 17:24

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0


22:48
На вічному шляху до Шевченка

Уже для багатьох поколінь українців, і не тільки українців, ШЕВЧЕНКО означає так багато, що сама собою створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо, все в ньому розуміємо, і він завжди з нами. Та це лише ілюзія. Шевченко як явище велике і вічне – невичерпний і нескінченний. Він росте й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху до Шевченка. 28 вересня група вчителів і учнів Коровійської ЗОШ І-ІІІ ступенів рушила до Канева, до Чернечої гори, яка стала національною святинею, аби поклонитися духовному батькові нашої нації. Зустріла нас Віра Дмитрівна Прінько, керівник філіалу Злученого Українсько-Американського Допомогового Комітету. Саме цей комітет організував та профінансував екскурсію.                                        

  Всю дорогу до Канева учні співали, декламували вірші, поеми Кобзаря, тому тригодинна поїздка промайнула надзвичайно швидко. І ось -  ми біля того місця, яке він облюбував і де хотів ,,поставить хату і кімнату. За кілька хвилин ми здолали майже триста шістдесят чотири сходинки  і опинилися на Чернечій горі, де перед нашими очима відкрився неймовірний краєвид: «степ широкий», «лани широкополі», Дніпро могучий…Навіть у повітрі відчувається потужна енергетика. І мимоволі розумієш, чому Тарас Шевченко хотів, щоб його саме тут поховали.

       Кобзаря розуміємо настільки, наскільки розуміємо себе – свій час і Україну. Він сам приходить у наш день. Але й ми повинні йти в його час. Лише так між нами й ним буде глибше взаєморозуміння.  Екскурсія в музей і сприяла цьому. Завдяки захоплюючій, емоційній розповіді екскурсовода, ми ніби опинилися в добі кріпацтва, задумалися над тим, через що довелося пройти Тарасові Шевченку, скільки душевних сил і боротьби, страждань і болю відчув він на собі, аби сьогодні ми захоплювалися його громадянською принциповістю, моральною чистотою, відданістю правді і свободі. Взагалі музей вражає поєднанням сучасних технологій і старовинних речей.

  Ми щиро вдячні нашим співвітчизникам із-за  океану за можливість побувати на Дніпровських кручах, покласти квіти на могилу Кобзаря. Ця подорож збагатила нас  духовно. Втомлені, але сповнені позитивних емоцій, ми повернулися додому з новими враженнями.   

Переглядів: 1429 | Додав: Alilya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 Анжеліка  

1 Юлія  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.