Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП'ятниця, 19.04.2024, 04:55

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


20:12
Святкування Нового року в нашій школі!
Закінчення першого семестру навчального року  співпадає з довгоочікуваними Новорічними  та Різдвяними святами, яких так чекають  і діти, і дорослі, тим більше, що попереду багатообіцяючі зимові канікули. Але жоден семестр у жодній школі не закінчується абияк! Коли діти дорослішають, дуже важливо зуміти зберегти у  їх серцях віру в чудеса. А Новий рік - це свято, коли чудеса трапляються щосекунди. Всі учні з нетерпінням чекали цього дня, коли до них завітає чарівна Новорічна казка з Дідом Морозом, Снігуронькою, подарунками,  яскраво-казковим  бал-маскарадом та, звичайно ж, веселим хороводом навколо красуні-ялинки. 
 Чекали і дочекались!  Напередодні канікул, 26 та 27 грудня,  у школі відбулися Новорічні свята для учнів школи. Діти отримали багато  задоволення, незабутніх вражень та позитивних емоцій,  показали свої таланти  під час  виступів, проявили  увагу, спритність,  ерудованість  у конкурсах та вікторинах. Сподіваємось, що цей святковий настрій залишиться у них надовго! 
 У всіх  був чудовий і радісний настрій. Адже у новорічній  виставі  діти 1-5 -х класів  зустрілися із Машою та її другом Ведмедиком, Піратами Карибського моря та, звичайно, з Снігуронькою та Дідом Морозом. Піратики  з усіх сил  заважали провести свято: і годинник викрали, і дітей налякали. Але Маша, Ведмідь і Снігуронька зробили все, щоб Пірати подобрішали і свято все ж таки  відбулося.  

 На Новорічному вогнику для учнів 6-7-их класів учні 6-А класу показали, як зустрічають Новий рік на Гаваях та як проходить відбір на роль Снігурочки. Учні 6-Б класу доводили, що Ріпка, це не лише казка, а реальна  новорічна історія, яка досить часто трапляється у нашому житті. А учні 7-го класу подарували всім цікаві сценки та запальний танець.  Всім було весело та цікаво! Дякуємо всім організаторам Новорічного дійства – учням, батькам, вчителям!

   

   

   

   


Цікаво знати!

Святкування Нового року в українців поєднує в собі найрадісніші почуття миру, любові і взаєморозуміння.  Це свято в Україні асоціюється з новими починаннями, безліччю подарунків, здійсненням заповітних бажань у новому році. Новий рік має свої корені в глибокій  в старовині.

Традицій святкувати Новий Рік в Україні досить багато, вони змінювалися, як мінялися століття. Більшість з них запозичені з культури західних країн. Пояснюється це приходом християнства на Слов'янську землю і новаторством імператора Петра І, який переніс офіційну  дату святкування Нового року з 13 січня на 1 січня. Від часів слов'янського язичництва до традиції святкування цього дня міцно увійшли ряджені (люди переодягнені в різні костюми і маски), а епоха Петра І принесла новорічну ялинку з іграшками і феєрверки. СРСР, у свою чергу, прищепило своїм народам як символ Нового року - Діда Мороза - українського Санта Клауса або святого Миколая  і його внучку Снігуроньку. Дід Мороз укорінився в  традиції святкувати Новий рік в Україні і зараз є  усіма улюбленим добрим дідусем, від якого щорічно в новорічну ніч чекають подарунки мільйони дітей по всій країні.


До Нового року готуються заздалегідь. Готують святковий стіл, прикрашають іграшками новорічну ялинку. Новий рік - це сімейне свято, тому усі родичі збираються за одним столом проводжають старий рік, бажаючи усім, щоб в старому році залишилося усе погане, а новий рік приніс тільки хороше, і чекають півночі.  Опівночі приходить новий рік і усі поздоровляють один одного з його приходом, а на вулицях міст чутний сміх і видно вогні феєрверків.


Існує ще одна цікава особливість святкування Нового року в Україні, пов'язана вона з тим, що Петро I переніс його дату. Досі 13 січня, як і раніше Новий рік, продовжує відзначатися народом України, але називають його вже Старий Новий рік. Старий Новий рік — це додаткове свято для українського народу. Його святкують хоч і з меншими урочистостями, але з древніми слов'янськими традиціями. Він знаменний тим, що цього дня по древніх традиціях вдень дівчата і хлопці повинні заходити у будинки і щедрувати — переодягатися в різноманітні костюми і маски, співати святкові пісні, бажати хазяям будинку щедрого року. За це хазяї повинні обдаровувати їх подарунками. Цього вечора після вечері необхідно обов'язково зайти до сусідів і вибачитися  за можливу провину один перед одним, щоб Новий рік зустріти у мирі і злагоді.



Переглядів: 3716 | Додав: Alilya | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Дирекція  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.