Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 17:13

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0


11:17
Підсумки декади української мови та писемності в школі!
 Коли по-справжньому відчувається прохолодний  подих осені, в повітрі кружляє жовтогарячий листок, у нашій школі проходить Декада української мови . Ціла низка заходів були проведені з 05 по 16 листопада, мета яких -  зосередження уваги  учнів на необхідності  досконалого знання мови, дбайливого ставлення до неї, збагачення словникового запасу,  адже мова – це неоціненний скарб, втративши який, - зникне нація.

У холі на ІІІ поверсі, юними художниками була організована виставка малюнків. Саме тут кожен клас представив свою стінгазету, присвячену 150-річчю від Дня написання гімну України. Треба зазначити, що кожен клас доклав неабияких зусиль, тому і кожна стіннівка вийшла по-своєму оригінальною і яскравою.

У шкільній бібліотеці була представлена виставка книжок ,,Наша мова солов’їна , де кожен міг найти щось цікаве для себе про рідну мову.

Учні 10-11 класів зібралися за круглим столом для обговорення теми ,,Що потрібно для того, щоб наша мова збагачувалася і розвивалася?. Думки були різні, але усі дійшли одного висновку: треба розмовляти чистою українською мовою, не засмічувати її росіянізмами, словами-кальками з інших мов. Також обов’язково слід дослухатися поради видатного українського письменника Максима Рильського, який  вважав, що краса мови залежить від ступеня володіння нею, а тому все життя треба вчитися мови у народу із словників:

,,Не бійтесь заглядати у словник:

Це пишний яр, а не сумне провалля;

        Збирайте, як розумний садівник,

       Достиглий овоч у Грінченка й Даля .

Учні 5-7 класів  зібрались у неофіційній атмосфері у літературному кафе , де  звучали пісні про рідну мову, які створювали емоційний настрій і естетичне сприйняття.   За чашкою солодкого чаю,  кожен мав змогу висловитися про рідну мову. Серед присутніх  були дуже творчі особистості! Хтось вразив своїм вмінням декламувати вірші, хтось прочитав і свої перші написані рядочки… З впевненістю можна сказати, що учням сподобалося побувати у літературному кафе.

    

   

  

Недарма мову називають душею народу. Як і всяку душу, її треба вміти зберегти чистою і красивою. 

Бо  вона, як і душа, тільки одна, одна для кожної нації!!!

 

Переглядів: 1215 | Додав: М_М_Простебі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.