Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП'ятниця, 29.03.2024, 10:21

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Ви завітали до нас як
Всього відповідей: 1063
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


00:21
Плануємо проведення в школі Олімпійського тижня та Олімпійського уроку
За рекомендацією Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької ОДА ОЛІМПІЙСЬКИЙ УРОК проводитиметься 12 вересня 2013 року, основною метою якого є  ознайомлення  молоді з гуманістичними ідеалами олімпізму, навчити молодь цінувати власне здоров’я, виховувати в школярів потребу в постійній руховій активності, формувати традиції й культуру здорового способу життя, залучати учнів до активних занять фізичною культурою та спортом.
  Згідно з дорученням Кабінету Міністрів України № 25660/1/1-13 від 18.07.2013 року Національний олімпійський комітет спільно з Міністерством освіти і науки, Міністерством молоді та спорту України проводять Всеукраїнські Олімпійський  тиждень,  Олімпійський урок.
  В Коровійській ЗОШ І-ІІІ ступенів дані заходи проходитимуть в період з 09 по 15 вересня 2013 року до Дня фізичної культури і спорту.

Для впровадження олімпійської освіти та гуманістичних цінностей олімпійського руху слід використовувати провідні дієві форми та заходи:

- урочні (інформаційно-просвітницькі): інтеграція олімпійської освіти з уроками фізичної культури, загальноосвітніх предметів, факультативними заняттями (додаток);

- позаурочні (спортивно-видовищні): спортивні змагання, Малі олімпійські ігри, заняття в спортивних секціях з видів спорту, класні години «Спорт та екологія», «Сучасний олімпійський рух», «Усе про Олімпійські ігри», «Олімпійська висота», змагання та фізкультурні свята «Сильні, сміливі, спритні», «Козацькі розваги», «Тато, мама і я – спортивна сім’я», облаштування стендів олімпійської освіти, туристсько-екскурсійна робота, конкурси малюнків, плакатів, літературних творів, проведення спортивних фестивалів, КВК, надання методичних рекомендацій з фізичної культури для учнів, учителів, батьків.

При проведені вищезазначених заходів запрошувати до участі видатних спортсменів, ветеранів спорту, представників ДЮСШ (з показовими виступами).

Також рекомендуємо звернути увагу на:

- зустрічі з лікарями, медичними фахівцями, спеціалістами Центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (лекції, консультації, бесіди);

- активізація пошукової роботи, збір матеріалів про видатних олімпійців України, переможців республіканських, обласних, міських змагань з різних видів спорту, жителів області та міста, випускників школи, оформлення стендів;

- оформлення виставки літератури «На олімпійській хвилі» та куточка, який  висвітлює історію олімпійського руху, життя видатних олімпійців, відображає сучасні спортивні досягнення учнів школи;

- підвищення педагогічної культури батьків, вручення пам’ятки, яка містить поради щодо питань олімпійської освіти та формування навичок здорового способу життя: групові та індивідуальні (бесіди, лекції батьківського лекторію, участь батьків у санітарно-гігієнічних заходах).

При проведенні олімпійського уроку (згідно з положенням) рекомендується застосовувати різноманітні інтелектуальні рольові ігри, тренінги, вікторини, конкурси малюнків, естафети, міні-турніри. У початкових класах цей урок краще проводити разом із батьками як свято фізичної культури та спорту. Одним із основних методів упровадження олімпійської освіти є організація й проведення рухової діяльності. З метою збільшення рухової активності школярів, бажано організувати проведення рухливих ігор та ігор пізнавальної спрямованості. Вони проводяться із дотриманням основних вимог до занять фізичною культурою:

- організований початок рухової перерви;

- поступове нарощування фізичного навантаження;

- зниження інтенсивності навантаження наприкінці перерви;

-  дотримання послідовності в складності рухових та пізнавальних завдань, що виконуються.

Поєднання олімпійської просвіти з руховою діяльністю є гарантією успіху у формуванні та збереженні здоров’я, одним із факторів нормального фізичного розвитку, які підвищують опірність організму захворюванням та працездатність, роблять дітей та підлітків більш організованими, вольовими й цілеспрямованими, сприяють формуванню особистості з активною життєвою позицією, вихованої на гуманістичних духовно-моральних цінностях, пов’язаних зі спортом та ідеалами олімпізму.

Переглядів: 1883 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.