Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 03:51

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


11:37
По Україні з краю в край - ходить Святий Миколай!
 
   Свято, яке з нетерпінням чекає вся малеча. 
   Учні Коровійської ЗОШ І-ІІІ ступенів - не виключення, а тому всією дружньою шкільною родиною, початковою школою, з піднесеним настроєм відвідали шкільне свято 19 грудня 2011 року, яким вшановували Святого Миколая Чудотворця, де, звісно, отримали подарунки, а найголовніше - гарний передноворічний настрій.
     Гарну театралізовану виставу до свято Миколая підготували учні 5 класу (класний керівник - Рюхтіна Ю.В.), а допомагали їм і танцювальний колектив (керівник - Когут А.А.) і ансамбль учнів 7 класу (вчитель - Когут А.А.). Розважали гостей піснями й віршами, а завершилося свято урочистим врученням подарунків від Миколая чемним дітям. 
    Дирекція школи висловлює щирі слова подяки батьківським комітетам, які щороку докладають багато зусиль для проведення цього свята та є своєрідними помічниками Святого Миколая!

     

Що ж ми знаємо про це свято?

   Святий Миколай народився 280 року в Патері, лікійському місті в Малій Азії. Його батьки старанно і з любов'ю виховували свого єдиного сина, що зростав гарним хлопчиком, а, ставши дорослим, вирішив бути священником. Отримавши спадок після смерті батьків, Миколай роздав його бідним. За переказами, він допомагав найчастіше таємно, особливо тим, хто соромився просити.

Пізніше Миколай став єпископом міста Міри в Лікії, де збереглися як легенди численні розповіді про те, як він заступався за несправедливо засуджених, про дива, які він творив при житті й після смерті. Миколая вважають покровителем дітей та заступником рибалок і моряків, усіх тих, хто потребує його захисту.

   В Україні святий Миколай завжди вважався покровителем і заступником усіх дітей, адже вони знають, що за їхню слухняність та працьовитість Святий Миколай принесе їм безліч подарунків.Тож намагаються бути протягом усього року саме такими: не лінивими, доброзичливими, старанними. І в ніч з 18-ого на 19-е грудня Миколай покладе подарунки слухняним дітям під подушку або в черевик біля порога чи в глиняний полумисок, який увечері перед сном ставлять на підвіконня. А неслухняним дітям святий із натяком приносить різочки, які лишає в куточку.

   


Переглядів: 1146 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.