Забезпечити проведення роз'яснювальної роботи серед батьків щодо організації харчування у сім'ях дітей різного віку, інформування батьків, дітей і працівників навчальних закладів про заходи, які необхідно здійснювати для запобігання виникненню інфекційних захворювань.
Окрім того, необхідно забезпечити створення безпечних для здоров'я дітей умов перебування, виховання та навчання, а саме: організацію проходження гігієнічного навчання, обов'язкових профілактичних медичних оглядів персоналом ЗНЗ окремих категорій відповідно до законодавства; не допускати прийом дітей до загальноосвітніх навчальних закладів без огляду медичного працівника у разі їх тривалої відсутності; неухильне дотримання вимог санітарного законодавства під час проведення навчально-виховного процесу та перебування школярів у групах продовженого дня; організацію постачання до загальноосвітніх навчальних закладів безпечних та якісних харчових продуктів та ін.