Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 23.04.2024, 10:09

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0


15:37
Рівно за п’ять днів стартує вступна кампанія 2012 року
«З 2 липня 2012 року розпочинається прийом документів від вступників до всіх вищих навчальних закладів України незалежно від форми підпорядкування і форми власності», - повідомив 26 червня 2012 року Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник під час селекторної наради щодо початку вступної кампанії з керівниками вищих навчальних закладів, головами рад ректорів вищих навчальних закладів та керівниками регіональних управлінь освіти і науки, заступниками губернаторів, представниками міністерств, громадських організацій, всіх центральних органів виконавчої влади, у кого є відомчі вищі навчальні заклади.

Дмитро Табачник наголосив, що «державні Умови прийому до вищих навчальних закладів в 2012 році були офіційно затверджені та заюстовані ще в жовтні 2011 року і на жодне слово з тих пір не змінилося. Це говорить про те, що всі вступники і батьки, і вищі навчальні заклади, їхні керівники, приймальні комісії могли працювати десять місяців за стабільними державними Умовами».
За словами Міністра, у 2012 році, як ніколи, пройшло широке обговорення державних Умов прийому і на нарадах, і в колективах вищих навчальних закладів.
Говорячи про особливості цьогорічної вступної кампанії, Дмитро Табачник нагадав щодо важливих змін до Умов прийому: «Перший список повинен бути всіма вищими навчальними закладами оприлюднений не пізніше 12 години 1 серпня. Другий і третій списки зарахованих – не пізніше 12 години відповідно 5 та 8 серпня. Міністерство повністю пішло на зустріч вищим навчальним закладам, і як і просили ректори, керівники, що перша сесія, перше зарахування, має трохи більше часу, а далі відповідно 4 і 3 дні. На цьому ще раз наголошую. Ніяких затримок не може бути. За цим ми будемо слідкувати надзвичайно уважно, аж до анулювання прийому, якщо хтось намагатиметься «гратися» зі списками зарахованих», - наголосив Міністр.
Крім того, він зазначив, що зарахування на денну форму навчання за державним замовленням має бути проведено не пізніше кінця робочого дня 11 серпня наказом відповідного керівника вищого навчального закладу; за кошти фізичних та юридичних осіб – після зарахування на місця державного замовлення, але не пізніше 25 серпня. «У зв’язку з цим застерігаю приймальні комісії від найменших маніпуляцій щодо порушень процедури зарахування. Кожен рекомендований до зарахування повинен в обов’язковому порядку бути поінформованим щодо рекомендації про зарахування. Вступники повинні бути зараховані виключно за рейтингами суми набраних балів, а не за черговістю подання оригіналів документів», - підкреслив Дмитро Табачник.
Міністр повідомив, що цього року вступникам на освітньо–кваліфікаційний рівень магістра на основі базової та повної вищої освіти конкурсний бал повинен обчислюватися, згідно з державними Умовами, як сума результату фахового вступного випробування, вступного екзамену з іноземної мови та інших переліків конкурсного відбору, зазначених у правилах прийому кожного вищого навчального закладу. «Ще раз наголошую на забезпеченні рівних можливостей, при вступі на магістратуру як випускників "власного” бакалаврату, так і інших вищих навчальних закладів. Конкурс для магістрів має бути відкритий. Бакалаври мають бути в однакових умовах», - сказав Дмитро Табачник.
Як зазначив Міністр, інформування громадськості про надання заяв на вступ до вищих навчальних закладів буде здійснюватися за даними Єдиної державної електронної бази з питань освіти в інформаційній системі «Конкурс», тому приймальні комісії зобов’язані подавати у встановленому порядку отримані від вступників відомості в режимі он-лайн до Єдиної державної електронної бази з питань освіти.
Окремо Дмитро Табачник наголосив, що «у 2012 році запроваджуються нові форми документації приймальних комісій (відповідний наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції), тому прошу керівників вищих навчальних закладів забезпечити приймальні комісії необхідною тиражованою документацією».

Джерело: http://oblosvita.com/
Переглядів: 790 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.