Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП'ятниця, 29.03.2024, 00:40

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


21:59
РЯТУВАЛЬНИКИ ЗАКЛИКАЮТЬ ГРОМАДЯН ДОТРИМУВАТИСЬ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ВІДПОЧИНКУ ПОБЛИЗУ ВОДИ

З початку року на водоймах Чернівецької області загинуло 12 людей, з них одна дитина. Щоб відпочинок не перетворився на трагедію, територіальне управління Міністерства надзвичайних ситуацій України закликає краян дотримуватися правил поведінки на воді і відпочивати лише у визначених для цього місцях. Найбільшу небезпеку для людей становлять так звані «дикі пляжі», місця, де людина не знає ні місцевості, ні дна водоймища. Гірські ріки є безпечними лише на перший погляд, тут часто трапляються глибоководні місця і водовороти, від яких людина може серйозно постраждати. Часто трапляються ріки, в яких на дні багато намулу. В таких місцях можна підсковзнутися і впасти у воду. Щоб забезпечити охорону всіх водоймищ, всіх рятувальників не стане. В таких випадках залишається покладатись на свідомість людей. 

ТУ МНС України у Чернівецькій області закликає буковинців бути вкрай обережними під час відпочинку біля водоймищ краю. Перш за все пам’ятайте, що купатися дозволено тільки в спеціально облаштованих місцях, поруч з яким постійно чергують рятувальники. Безпечніше відпочивати на воді у світлий час доби, у спокійну безвітряну погоду, при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24. Слід звернути увагу, що діти гинуть в тих випадках, коли поруч немає дорослих, які могли б допомогти. Тому батькам слід пам’ятати про це і слідкувати за своїми дітьми під час відпочинку.
Нагадуємо основні правила поведінки на воді:
- уважно слідкуйте за дітьми: їхня поведінка у воді непередбачувана;
- не залишайте дітей без нагляду на березі річок чи озер;
- не заходьте у воду напідпитку;
- ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах;
- не пірнайте з берега, гірки, дерева.
Слід ретельно їх дотримуватися, щоб запобігти виникненню нещасних випадків на воді.
Проте якщо запобігти нещасному випадку на воді не вдалося, то потрібно вміти надати першу медичну допомогу потерпілому. Для цього потрібно проводити роз’яснювальні бесіди у школах, щоб наші діти змалечку розвивали у собі потрібні навички. При нещасних випадках на воді найбільш поширеними є переохолодження та утоплення. При утопленні необхідно якнайшвидше витягнути потерпілого з води. Для цього потрібно підпливати до потопаючого ззаду, тому що людина може чіплятися за рятівника і може потягнути його за собою. Коли потопаючого вдалося витягнути на берег, то потрібно обстежити людину. Для цього є 4-5 хвилин, оскільки потім відбудуться незворотні зміни організму. Діяти треба швидко. Потрібно покласти постраждалого на спину, на тверду поверхню. Однією рукою відкрити рота, а пальцями іншої руки, загорнутої у салфетку чи носову хустинку, видалити з порожнини рота пісок, мул та інші інородні тіла. Далі рукою, підкладеною під потилицю, максимально розігнути хребет в шийному відділі, за підборіддя висуньте вперед нижню щелеп. Утримуючи її в такому положенні однією рукою, другою стисніть крила носа. Після цього, зробіть постраждалому штучне дихання вдуваючи повітря в ротову порожнину, а якщо вона пошкоджена, то в ніс. Далі зробіть потерпілому зовнішній масаж серця. З розрахунком 1 вдих і 30 натискань. Масаж серця та штучне дихання необхідно проводити до відновлення дихання, пульсу, звуження зіниць, покращення кольору шкіри.
При переохолодженні потрібно провести заходи, які відвертають можливість подальшого переохолодження. Мокрий одяг знімають, а хворого загортають в ковдру, можна зробити декілька активних фізичних вправ. Можна зігріти уражені частини тіла шляхом занурення їх у воду, підігріту до температури 30-40? С, на 15-20 хв. 

Джерело:http://www.oda.cv.ua

Переглядів: 1019 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.