Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП'ятниця, 19.04.2024, 04:44

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Ви завітали до нас як
Всього відповідей: 1063
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


00:50
Розпочалася вступна кампанія до вищих навчальних закладів

   11 липня розпочали роботу приймальні комісії вищих навчальних закладів. Строки прийому заяв та документів на навчання до ВНЗ І-ІУ р.а. за вечірньою і заочною формами навчання визначаються Правилами прийому, тривалість прийому документів – не більше одного місяця. Зарахування проводиться не пізніше ніж через 15 днів після завершення прийому заяв та документів.

При вступі на навчання до ВНЗ І-ІУ р.а. за освітньо-кваліфікаційними рівнями молодшого спеціаліста, а також бакалавра, вступник може подати заяву в паперовій або в електронній формі не більше ніж до п’яти вищих навчальних закладів України та не більше ніж на три напрями підготовки (спеціальності) у кожному з них.

Заяви, подані на певний напрям підготовки (спеціальність) до одного ВНЗ І-ІУ р.а. за різними формами навчання, вважаються фактом подання однієї заяви.

Кількість вузів та напрямів підготовки (спеціальностей) для осіб, які вступають до ВНЗ ІІІ-ІУ р.а. на навчання за ОКР спеціаліста чи магістра, не обмежена.

Факт кожного подання заяви в паперовому вигляді (із зазначенням того, оригінали чи копії документів додані до заяви) реєструється уповноваженою особою приймальної комісії у Єдиній державній електронній базі з питань освіти безпосередньо під час прийняття заяви.

Заяви в електронному вигляді мають право подати вступники до         ВНЗ І-ІУ р.а., які бажають взяти участь у конкурсному відборі на основі атестата про повну загальну середню освіту, сертифіката (сертифікатів) зовнішнього незалежного оцінювання з конкурсних предметів.

Вступники мають право подавати до ВНЗ І-ІУ р.а. сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, виданий у 2014 році, або сертифікати чи їх дублікати, видані у 2008-2013 рр.

Вступники подають до ВНЗ І-ІУ р.а.  сертифікати з кількістю балів:

-для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста – не нижче 124 балів з конкурсних предметів;

-для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра (спеціаліста, магістра медичного та ветеринарно-медичного спрямувань) – не нижче 124 балів з непрофільних конкурсних предметів та не нижче 140 балів з профільних конкурсних предметів.Вищий навчальний заклад на окремі напрями (спеціальності) може встановити вищу кількість балів сертифіката з профільних загальноосвітніх предметів, з якими вступник допускається до участі у конкурсному відборі, для зарахування на навчання.

У випадку, якщо кількість балів з одного з непрофільних конкурсних предметів, визначених Правилами прийому, становить нижче 124 балів, а профільним предметом є творчий конкурс, особа не допускається до участі у конкурсному відборі.

Вищий навчальний заклад за рішенням приймальної комісії допускає до участі у конкурсному відборі для вступу на навчання вступника, який має кількість балів з одного з непрофільних конкурсних предметів, визначених Правилами прийому, нижче 124 балів, за умови, якщо кількість балів з профільного конкурсного предмета становить не нижче 170 балів.

Внесений до Єдиної державної електронної бази з питань освіти за        12-бальною шкалою середній бал  автоматично переводиться не у 200-бальну, як було у минулих вступних кампаніях, а у 60-бальну шкалу з використанням коефіцієнта «5» за таблицею відповідності середнього бала документа про повну загальну середню освіту.

У разі відсутності у вступника до ВНЗ ІІІ-ІУ р.а. додатка до диплома в друкованому вигляді під час подання заяви для здобуття ОКР спеціаліста або магістра відомості про цей додаток  (його змістову частину) приймальна комісія отримує з Єдиної бази.

Факт ознайомлення вступника до ВНЗ І-ІУ р.а. з Правилами прийому, наявною ліцензією і сертифікатом про акредитацію відповідного напряму підготовки (спеціальності), а також факт наявності чи відсутності підстав для вступу поза конкурсом фіксується в заяві вступника і підтверджується його особистим підписом при поданні заяви у паперовій формі.

Інформація про осіб, які є призерами IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та III етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, вноситься Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки до Єдиної державної електронної бази з питань освіти до 1 липня.

Величина додатково нарахованих балів встановлюється:

- особам, нагородженим дипломами I ступеня, – 50 балів;

- особам, нагородженим дипломами IІ ступеня, – 40 балів;

- особам, нагородженим дипломами IІІ ступеня, – 30 балів.

Чемпіонам та призерам (особам, які посіли І–ІІІ місце і вступають на напрям підготовки «Спорт») чемпіонатів України, проведених протягом двох останніх років, додатково нараховуються бали:

- чемпіонам України – 50 балів;

- особам, які посіли ІІ місце на чемпіонаті України –  40 балів;

- особам, які посіли ІІІ місце на чемпіонаті України – 30 балів.

Наказом Міністерства освіти і науки України від 09.07.2014 р. № 808 затверджено розподіл обсягу державного замовлення на 2014 рік.   Проте, обсяг державного замовлення у межах ліцензійного обсягу у процесі доведення до вищих навчальних закладів.
У 2013 році згідно ліцензованого обсягу було зараховано 15219 студентів, з них 11 462 – ВНЗ ІІІ-IV р.а. та 3757 – І-ІІ р.а. На контрактній основі – 9402 студентів, з них 7605 - ВНЗ ІІІ-IV р.а. та 1797 - І-ІІ р.а.
 У Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича у 2014 році відкриті:
І. Нові напрямки підготовки за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр.
1. У Інституті фізико-технічних та комп’ютерних наук за напрямками підготовки: 
- «Приладобування та комп’ютерні науки»;
-  «Комп’ютерні науки».
2. На історичному факультеті за напрямками підготовки: 
- «Документознавство та інформаційна діяльність»;
- «Музейна справа та охорона пам’яток історії та культури».
ІІ. Нові спеціальності за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістр.
1. У Інституті біології, хімії та біоресурсів за спеціальностями:
- «Колоїдна хімія та нанохімія»;
- «Лабораторна діагностика біологічних систем»;
- «Молекулярна біотехнологія»
2. На географічному факультеті за спеціальностями:
- «Географія України»;
- «Менеджмент природоохоронної діяльності».
У Буковинському державному фінансово-економічному університеті оголошено прийом на нові спеціальності  заочної  форми  навчання за спеціальностями: 
- «Право»;

- «Комп’ютерні науки».

Основні терміни проведення вступної кампанії 2014 року

Терміни

Етапи вступної кампанії

11 липня

Початок прийому заяв та документів до    ВНЗ І-ІУ р.а. від вступників у паперовій або електронній формі

21 липня – 1 серпня

Строки проведення ВНЗ І-ІУ р.а. творчих конкурсів (конкурси можуть проводитись у декілька сесій)

24 липня  

Закінчення прийому заяв та документів у ВНЗ І-ІУ р.а. від осіб, які мають проходити співбесіди, творчі конкурси, складати вступні екзамени, що проводить вищий навчальний заклад

25 липня – 1 серпня

Строки проведення у ВНЗ І-ІУ р.а. співбесід та вступних екзаменів

1 серпня о 12.00

Закінчення у ВНЗ І-ІУ р.а. прийому заяв та документів від осіб, які не складають вступних екзаменів і не проходять співбесіди або творчі конкурси

2 серпня  о 12.00

Термін оприлюднення першого рейтингового списку вступників ВНЗ І-ІУ р.а.

5 серпня о 12.00

Термін оприлюднення другого (оновленого) рейтингового списку вступників                 ВНЗ І-ІУ р.а.

8 серпня  о 12.00

Термін оприлюднення третього (оновленого) рейтингового списку вступників ВНЗ І-ІУ р.а.

11 серпня о 15.00

Терміни зарахування вступників за державним замовленням до ВНЗ І-ІУ р.а.

не пізніше 18 серпня

Терміни зарахування вступників до ВНЗ І-ІУ р.а. за кошти фізичних та юридичних осіб – після зарахування на місця державного замовлення відповідного напряму підготовки (спеціальності)

 
Переглядів: 924 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.