Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 16:56

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
Дирекція


00:45
Що вдягати та як поводитися в морозну погоду
У зв’язку зі зниженням температури повітря можливе почастішання випадків переохолодження та обмороження. Лікарі звертають увагу на основні правила поведінки при низьких температурах повітря.
Рекомендовано:
― Одягатися багатошарово. Доречно одягнути кілька легких кофт замість однієї теплої. Це попередить спітніння, яке на морозі небезпечне. Одяг має бути вільним.
― Захищати відкриті ділянки шкіри. Не забувайте вдягати рукавички, а ніс та вуха захищати шапкою, шарфом, піднятим коміром.
― Мати додатковий одяг, якщо плануєте провести цілий день на морозі.
― Не виходити на мороз голодним. Обов’язково треба добре поїсти, краще вживати висококалорійні продукти.
― Заходити кожні півгодини-годину у тепле приміщення, якщо ви проводите цілий день на вулиці.
― За можливості брати із собою термос із гарячою кавою, чаєм чи супом.
― Працювати руками, рухати кінцівками, аби посилити кровообіг у замерзаючих судинах.
― Не перевтомлюватися.
Категорично заборонено:
― Торкатися металу. Метал дуже добре проводить тепло, а отже, миттєво забирає його, і у місці контакту може виникнути обмороження. Те саме стосується бензину. Він може дуже швидко обморозити шкіру, а отже, під час роботи з подібними матеріалами на морозі неодмінно використовуйте водонепроникні рукавички.
― Вживати спиртне. Алкоголь розширює судини на поверхні тіла, що призводить до швидших втрат тепла. А це заважає судинам оберігати від тепловтрат внутрішні органи. Крім того, алкоголь просто послаблює ваш власний контроль за ситуацією, що заважатиме вам вберегтися від ушкоджень у складних умовах.
 Пам’ятайте, що постраждати від переохолодження можна навіть при плюсовій температурі. Зокрема, погодні умови з температурою нижче 7градусів за Цельсієм  вже вважаються такими, що можуть спричинити проблеми зі здоров’ям.
Перша допомога при переохолодженні та обмороженні:
   При появі перших симптомів переохолодження ― воскових плям та онімінні шкіри ― необхідно якнайшвидше перейти до теплого приміщення.
У разі обмороження слід негайно звернутися до лікаря. У крайньому випадку, треба переодягнутися: зняти мокрий одяг і загорнутися в теплі простирадла та ковдри. Не можна чіпати обморожені ділянки тіла.
   При відмороженні слід дотримуватися принципу «внутрішнього» зігрівання уражених тканин: накладати термоізолюючі пов’язки (ватно-марлеві, бавовняні тощо), вживати теплі напої.
   Ні в якому разі не можна зігрівати уражені тканини тіла гарячою водою або біля гарячих батарей, тому що це може призвести до значного поглиблення ураження.
   «Обов’язково пийте якомога більше рідини ― будь-які теплі напої, крім алкоголю. Вони відновлять нормальну температуру тіла та покращать циркуляцію крові. Прийміть знеболювальні та негайно зверніться за кваліфікованою допомогою», ― закликають медики.
Джерело:  http://pedrada.com.ua/news/gruppy/suspilstvo/poradi_medikiv_shho_vdjagati_ta_jak_povoditisja_v_moroznu_pogodu/
Переглядів: 911 | Додав: Лупуляк_О_Г | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.