Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП'ятниця, 29.03.2024, 09:07

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Ви завітали до нас як
Всього відповідей: 1063
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


20:36
Школярі проходитимуть медогляд ДВІЧІ. Оновлено!

Першокласник має бути щепленим від 6 інфекцій - МОЗ

У 6 років дитина має пройти ревакцинацію і щепитись від шести небезпечних інфекційних хвороб. Про це йдеться у національному Календарі профілактичних щеплень, затвердженому наказом Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ) №595, повідомляє УНН.

Саме у 6 років щеплення проводиться від дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи та паротиту.

Разом з цим, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України (МОН) №204, до 1 класу загальноосвітнього навчального закладу зараховують дітей, як правило, з 6 років.

У той же час, за словами експертів, дитина, яка не отримувала обов’язкових профілактичних щеплень, не має права відвідувати навчальні заклади.

"На сьогоднішній день, відповідно до тих законів, які існують, невакцинована дитина не має право відвідувати дитячий колектив. Тобто батькам мають право відмовити при прийомі дитини як у дошкільний навчальний заклад, так і до школи", – запевнив головний імунолог Київської міської державної адміністрації Ф.Лапій.

У МОЗ інформацію підтверджують: згідно із чинним законодавством України, не щеплених дітей, чиї батьки через певні упередження відмовляються проводити вакцинацію, можуть не допустити до навчання у школі.

"Відповідно до статті 15 закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" – так, дитині без щеплень можуть відмовити від прийняття до загальноосвітнього навчального закладу, або дошкільного навчального закладу і запропонувавши індивідуальний графік щеплення, або індивідуальну програму навчання", – сказала сказала начальник Управління материнства, дитинства та санаторного забезпечення МОЗ України Альона Терещенко.

Нагадаємо, відповідно до Національного календаря щеплень, дітей вакцинують від десяти інфекційних захворювань, таких як туберкульоз, гепатит В, кашлюк, правець, дифтерія, краснуха, епідемічний паротит, гемофільна інфекція, кір і поліомієліт.

Нагадаємо, що в січні 2013 року міністр освіти і науки України Дмитро Табачник заявив, що школярі відтепер проходитимуть медогляд двічі на рік

 Обов’язкові медичні огляди школярів проводитимуть як у школах, так і у медичних закладах.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів України.

«На особливому контролі поточного року ми тримаємо проведення обов’язкових медичних оглядів школярів. Приблизно в половині областей медичні огляди школярів, на прохання батьків, які свого часу звикли до такої системи, будуть проводитися на базі шкіл, а в інших — на базі лікувально-профілактичних закладів. Життя покаже, яка система в кожному випадку буде комфортнішою та кращою», — зазначив прем’єр-міністр.

За словами посадовця, головною метою є проведення якісного обстеження та надання медичних рекомендацій для усіх дітей шкільного віку.

Відповідно до закону, школяр протягом року має пройти огляд у педіатра. За новим розпорядженням уряду цей медогляд має підкріпитися результатами обстеження вже у самій школі.

Джерело: http://pedrada.com.ua

Міністерство охорони здоров'я України наполягає на присутності батьків під час медоглядів школярів

Пряме консультування батьків за результатами профілактичних оглядів з їх участю довело свою ефективність для поліпшення стану здоров'я дітей. Про це під час брифінгу заявила начальник Управління охорони материнства, дитинства і санаторно-курортного забезпечення Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ) Олена Терещенко.

"Міністерство охорони здоров'я настійно рекомендує батькам бути присутнім під час щорічних профілактичних оглядів. Почувши рекомендації лікаря, батьки швидше, ніж діти, сприяють тому, щоб рекомендації виконувалися", – сказала вона.

При цьому чиновник підкреслила що завдяки цьому за останні два роки МОЗ зафіксувало зменшення кількості захворювань слуху, зору, а також дефектів постави у дітей шкільного віку.

Також представник МОЗ пообіцяла, що в українських школах будуть створені комфортні умови для дітей, щоб вони отримували консультації від фахівця в конфіденційній обстановці.

"Міністерство охорони здоров'я хоче організувати в школах медичний огляд так, щоб кожна дитина могла в приватному порядку зайти до лікаря, а не розмовляти з ним на очах у своїх однокласників", – підкреслила О.Терещенко.


Джерело: http://www.osvita.org.ua

Переглядів: 1177 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.