Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 16:40

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Ви завітали до нас як
Всього відповідей: 1063
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


20:41
Терміни вступної кампанії 2012 року
 Вступ до вищих навчальних закладів у 2012 році здійснюється на підставі діючих Умов прийому до вищих навчальних закладів (далі - Умови прийому), затверджених Наказом МОНмолодьспорту № 1179 від 12.10.11 року

У 2012 році абітурієнти мають право подати документи в 5 вищих навчальних закладів і на 3 спеціальності в кожному з них (максимум 15 спеціальностей).

Початок прийому документів. Вступна кампанія 2012 року починається 2 липня. З цього дня вищі навчальні заклади України приймають від абітурієнтів документи для вступу.

Закінчення прийому документів. Прийом документів від осіб, які для вступу на навчання мають проходити творчі конкурси у вузах, закінчується 17 липня. Самі ж творчі конкурси проводяться у декілька сесій з 10 липня до 31 липня 2012 року.

Прийом документів від осіб, які мають складати вступні іспити у вищих навчальних закладах, закінчується 20 липня. Вступні іспити проводяться з 21 липня до 31 липня.

Прийом документів від всіх інших абітурієнтів, які вступають до вузів на основі повної загальної середньої освіти та сертифікатів ЗНО, закінчується 31 липня.

Формування вузом рейтингового списку абітурієнтів

Після того, як усі абітурієнти подадуть документи до вузів Україні, формується рейтинговий список. Рейтинговий список - це список всіх абітурієнтів, що подали документи до ВНЗ, із зазначенням рейтингового бала і рейтингового місця кожного абітурієнта. Такий список формується в кожному вузі і по кожній окремій спеціальності.

Перший рейтинговий список із зазначенням осіб, рекомендованих для зарахування до вузу на бюджетну форму навчання, публікується 1 серпня не пізніше 12:00 ("перша хвиля"). Після цього в абітурієнтів буде 4 дні (до 4-го серпня включно) для того, щоб подати оригінали документів в той вуз, в якому вони рекомендовані до зарахування.

5 серпня в 12:00 рейтингові списки повинні оновитися ("друга хвиля"), з них будуть виключені особи, які не подали в період з 1 по 4 серпня оригінали документів до вузу. В результаті їх місця займуть абітурієнти, які перебували нижче в списку і сформується другий рейтинговий список з усіх спеціальностей в усіх вузах України.

У тих абітурієнтів, які з'явилися в другому рейтинговому списку, буде три дні (5, 6 і 7 серпня) для того, щоб подати оригінали документів до вузу.

8 серпня в 12:00 всі ВНЗ України мають втретє оприлюднити рейтингові списки ("третя хвиля"), знову виключивши з нього абітурієнтів, які не подали оригінали своїх документів протягом 5, 6 і 7 серпня. В результаті в новий рейтинговий список знову повинні увійти абітурієнти, які перебували нижче за списком. Якщо такі абітурієнти з'являться в списку, у них також буде 3 дні (8, 9 і 10 серпня) для того, щоб подати оригінали документів. Не пізніше 11 серпня вузи повинні видати накази про зарахування абітурієнтів на бюджет.

Таким чином, приймальні комісії вищих навчальних закладів будуть приймати рішення про рекомендацію до зарахування на навчання на місця державного замовлення в три етапи: в перший, п'ятий і восьмий дні після останнього дня прийому заяв (п. 16.2. Умов прийому), тобто 1-го, 5-го і 8-го серпня 2012 року. І в будь-який з цих днів абітурієнт може опинитися в списку рекомендованих до зарахування на бюджет.

При цьому рішення приймальної комісії вузу про рекомендацію до зарахування оприлюднюється в день його прийняття не пізніше 12:00 (пункту 16.3 статті. Умов прийому).

Оприлюднення рейтингових списків

Рейтингові списки вступників оприлюднюються шляхом їх розміщення на інформаційних стендах приймальної комісії і сайтах вищих навчальних закладів із зазначенням категорій списку. Ці списки повинні оновлюватися після внесення змін в ході проведення конкурсного відбору (відповідно 5-го і 8-го серпня).

Слід зазначити, що згідно з Умовами прийому (п.16.4.), Офіційним повідомленням про рекомендації до зарахування (тобто офіційним оприлюдненням рейтингового списку) вважається оприлюднення відповідного рішення на стендах приймальної комісії вищого навчального закладу. Це означає, наприклад, якщо рейтинговий список, розміщений в Інтернеті, не буде співпадати з рейтинговим списком на стенді, вищий навчальний заклад не буде нести за це відповідальність, оскільки це не є порушенням Умов прийому.

У тому ж пункті Умов прийому вказано, що рекомендованим до зарахування абітурієнтам можуть надіслати повідомлення засобами електронного та мобільного зв'язку відповідно до правил прийому до вищого навчального закладу, але це не означає, що вам обов'язково повідомлять про те, що ви потрапили в список рекомендованих до зарахування.

Рейтинговий список для контрактників

Після того, як закінчиться зарахування на бюджетну форму навчання, тобто починаючи з 11 серпня, почнеться зарахування абітурієнтів на контрактну форму навчання, яке триватиме до 25 серпня 2012 року. Принцип формування рейтингового списку контрактників залишається таким же, як і на бюджет. Тобто 11 серпня 2012 в кожному вузі повинен з'явитися рейтинговий список осіб, рекомендованих для зарахування на навчання на контрактній формі. Терміни виконання умов для зарахування на навчання за кошти юридичних і фізичних осіб необхідно уточнювати в конкретному вузі, оскільки вони встановлюються його приймальною комісією.

Рейтинговий список для окремих категорій абітурієнтів

Також слід зазначити, що рейтинговий список абітурієнтів формується по окремим категоріям в такій послідовності:

абітурієнти, які мають право на зарахування поза конкурсом,

абітурієнти, рекомендовані до зарахування за результатами співбесіди,

учасники міжнародних олімпіад,

абітурієнти, які зараховуються за конкурсом.

Детальніше про зарахування окремих категорій абітурієнтів читайте в матеріалі Зарахування абітурієнтів поза конкурсом у 2012 році.

Строки прийому для заочників

Строки прийому заяв і документів на навчання без відриву від виробництва (форми навчання: вечірня, заочна, екстернат) визначаються правилами прийому до вищого навчального закладу і становлять не більше 30 днів. Зарахування проводиться не пізніше ніж через 15 днів після завершення прийому заяв і документів, протягом яких проводиться конкурсний відбір.


За матеріалами: Освіта.ua

Умови прийому до вищих навчальних закладів України в 2012 році
Викачати з сервера

Переглядів: 817 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.