Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП'ятниця, 19.04.2024, 12:48

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


20:09
У Коровійській школі проведено цикл логопедичних занять до Всесвітнього дня людей з вадами мовлення

 Щоб привернути увагу всіх учасників освітнього процесу до проблем з мовленням, учитель-логопед Починок О.В., яка працює на базі логопедичного пункту Коровійської ЗОШ І-ІІІ ступенів, провела зі своїми вихованцями цикл занять, приурочений відзначенню Всесвітнього дня людей з вадами мовлення, який прийнято відзначати 22 жовтня. Діти вимовляли різні звуки, робили артикуляційну гімнастику для ротика, аналіз слів. А головне - відзначили, що правильна вимова - це основа всього. 

     На жаль, з кожним роком ми спостерігаємо збільшення кількості дітей із вадами мовлення, які потребують логопедичної допомоги. А причин цьому декілька. Це і погана екологія, і послаблення здоров'я батьків, і ін. 

    Деякі батьки думають, що їхні діти «виговоряться» з часом. Це помилкове судження. Треба систематично працювати з малюком, щоб досягти позитивного результату. Навіть коли дитина ще не говорить, варто читати йому книжки, при цьому намагатись чітко і правильно вимовляти всі звуки і слова, адже дитина схильна копіювати те, що чує і бачить. «Сюсюкатись» з дітьми не можна! Така неправильна розмова увійде у звичку малюка, а потім викорінити проблему буде набагато важче. Крім того, вона не визнає цієї проблеми, адже сама своєї помилки не чує. Батькам, які виявили у дитини вади мови треба негайно звернутись до логопеда. Саме для цього у нашій школі функціонує логопедичний пункт.

Щоденна робота логопеда полягає в тому, щоб ретельно працювати над вадами мовлення всіх учнів, пояснити розміщення апарату мовлення дитині, продемонструвати вимову, використовуючи різні форми  та методи. Якщо не «поставити» дитині правильну вимову, то вона робитиме помилки у письмі та читанні.

  

 

   

 

 

Переглядів: 853 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.