Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП'ятниця, 19.04.2024, 16:31

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0


12:12
УЧАСТЬ У РАЙОННОМУ ФОРУМІ ЮНИХ КРАЄЗНАВЦІВ "До оберегів відродження"
Цього 2011/2012 н.р. районний форум юних краєзнавців "До оберегів відродження" відбувся 27 жовтня 2011 року в приміщенні Глибоцького ліцею. В Коровійській ЗОШ І-ІІІ ступенів, як і в минулі роки, активно працюють в цьому напрямку і учні, і вчителі. Про це свідчать і результати участі:
   
ВІТАЄМО УЧНІВ ТА ВЧИТЕЛІВ ШКОЛИ (КЕРІВНИКІВ УЧНІВСЬКИХ РОБІТ)
                                    З ВАГОМИМИ РЕЗУЛЬТАТАМИ!
   Цей захід це звіт краєзнавчої роботи за рік, упродовж якого юні краєзнавці вивчали, досліджували та описували цікаві та актуальні теми з історії, географії, екології, археології, фольклору і етнографії рідного краю, конкретного населеного пункту. На відкритті були присутні голова Глибоцької райдержадміністрації Загарюк М.Г. та голова районної ради Ротар В.М., начальник відділу освіти Швець В.Г. Вони виступили з привітанням та вручили грамоти активістам краєзнавчого руху на Глибоччині. 
   Етнографічною родзинкою на форумі була виставка давніх і сучасних вишитих весільних рушників під назвою «Благословенні будьте на віки заквітчані весільні рушники».
Педагоги та учні шкіл представили на виставку приблизно по 5-6 саме весільних рушників свого села. Секційні засідання проводились за 4 напрямками: "Історичне краєзнавство”(у секцію увійшли напрямки з експедиції «Моя Батьківщина - Україна»: «Козацькому роду нема переводу», «З попелу забуття», «Славні імена земляків», «Живи і возрадуйся, роде наш красний»), "Географічне краєзнавство” (у секцію увійшли напрямки з експедиції «Моя Батьківщина – Україна»: «Геологічними стежками України», «Географія рідного краю»), "Етнографічне краєзнавство” (у секцію увійшли напрямки з експедиції «Моя Батьківщина – Україна»: «Духовна спадщина мого роду», «Із батьківської криниці») та "Стежками рідного краю” (звіт про спортивні туристські походи). У роботі форуму взяли участь представники 34 шкіл району: 25 ЗОШ І-ІІІ ступенів та 9 ЗОШ І-ІІ ступенів (всього 218 учасників, з них 140 учнів та 78 педагогів). Було представлено і заслухано 81 пошуково-дослідницькі та реферативні роботи, переважна кількість яких виконана на належному рівні та 13 звітів про туристьско-спортивні походи. Учасники форуму під час захисту своїх досліджень представили численні фотоматеріали, схеми, карти, малюнки, діаграми, відеосюжети. Більшість з них вільно володіли матеріалом, робили цікаві висновки й узагальнення, використали активні пошукові методи та елементи дослідництва і науковості, архівні дані. Кращі 8 пошуково-дослідницьких робіт будуть представлені для подальшої участі в обласному етапі заочного конкурсу Всеукраїнської експедиції «Моя батьківщина – Україна». Цьогорічний районний форум відзначив такі перші місця.
У секції «Географічне краєзнавство» переможцем стала Чубрей Христина, учениця Глибоцького ліцею. Тема роботи «Передумови розвитку зеленого туризму в смт.Глибока», керівник Козачук О.О. Переможцем стала також Процюк Катерина, учениця Корчівецької ЗОШ І-ІІІ ст., яка захищала пошуково-дослідницьку роботу «Геологічні пам’ятки природи Буковинський Карпат», керівник Іримеску В.К. Серед учасників, які працювали у секції «Історичне краєзнавство» найкращими були: Попович Катерина, учениця Опришенської ЗОШ, тема роботи «Чеслав Амброжевич», керівник Боднарюк М.І.; Притуляк Ольга, учениця Коровійської ЗОШ, тема роботи «Моя родина – моє коріння», керівник Щериля Л.О.; Громик Марина, учениця Молодійської ЗОШ, тема роботи «Пам’ять сердець», керівник Глевко В.М.; Шпак Анастасія та Бабин Віктор, учні Глибоцького ліцею, тема роботи «Козаки», керівник Сиротюк А.К. Найкращий результат у секції «Етнографічне краєзнавство» показала Білійчук Юлія, учениця Глибоцького ліцею, тема роботи «Різьблений світ Федора Труша», керівник Димчук Т.М.; Мицак Мар’яна, учениця Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ст., тема роботи «Благослови Боже весілля діждати», керівник Стрілак Н.П.» Георгіца Марія, учениця Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст., тема роботи «Придане як матеріальна основа майбутньої сім’ї», керівник Коваль Ю.С. Ці матеріали є надзвичайно важливими історичними документами і в подальшому будуть належним чином використані в літописі нашого краю.
(http://www.rda-gl.cv.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=977:27------------l--r-------l-----r----l--r&catid=14:2010-07-08-11-03-24&Itemid=21)
Форум яскраво засвідчив, що краєзнавча, пошуково-дослідницька діяльність педагогів та учнів – це важлива, потрібна і корисна справа, це своєрідна школа пізнання та виховання любові до рідного краю. 
Переглядів: 1411 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 7
7 Alilya  
applause

6 М_М_Простебі  
good good good

5 Юлія  
Вітаю!!!!! МОЛОДЦІ!!!!! applause applause applause flower flower flower good good good rah rah rah

4 Анжеліка  
good good good flower

3 Соц_пед  
applause applause applause flower flower flower ВІТАЮ!!!!!!!!!!!!!!

2 О_С_Намака  
biggrin heart

1 Дирекція  
flower flower flower flower flower flower flower flower flower flower flower flower flower

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.