Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 11:26

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Ви завітали до нас як
Всього відповідей: 1063
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


12:55
Увага! НЕБЕЗПЕКА! В Глибоцькому районі виявили осередок трихінельозу!
Про це йшлося на державній надзвичайній протиепізоотичній комісії при Глибоцькій районній державній адміністрації, яку провела заступник голови РДА, голова комісії Лариса Калинюк. Зокрема, начальник управління ветеринарної медицини в Глибоцькому районі Георгій Мінтенко доповів присутнім, що в суботу 27.10.2012 року на території Валя-Кузьмінського лісництва УТМР відстріляно одного дикого кабана, а вже в понеділок 29.10.2012 року проби ніжки діафрагми доставлено в Глибоцьку державну лабораторію ветеринарно-санітарної експертизи на ринку. При проведенні трихінелоскопії виявлено личинку трихінел.
Членами комісії прийнято рішення щодо накладення з 30 жовтня 2012 року карантину по трихінельозу тварин на Валя-Кузьминські мисливські угіддя УТРМ. А начальнику управління ветеринарної медицини району Георгію Мінтенко доручено негайно розробити план заходів по ліквідації осередку трихінельозу; забезпечити ознайомлення забійників тварин з ветеринарно-санітарними правилами при подвірному забої; заборонити видачу ветеринарних документів на м'ясо отримане від забою тварин, яке не піддавалось перед забійному ветеринарному огляді та дослідженням на трихінельоз.
Валя-кузьминському сільському голові Наталії Гронік доручено провести переоблік всіх видів сільськогосподарських та домашніх тварин і птиці на території сільської ради; взяти на облік людей, які займаються подвірним забоєм тварин в даному населеному пункті; розробити і затвердити відповідні заходи з метою активізації роботи по боротьбі з бродячими тваринами. Керівникам фермерських господарств району забезпечити роботу свиногосподарств в закритому режимі утримання та з метою охорони території забезпечити термічне знезараження субпродуктів від свиней, м’ясної обрізки шляхом проварювання протягом двох годин. Відповідним службам району взяти під особистий контроль перевезення живих тварин та продукції тваринного походження; вжити заходів з метою заборони торгівлі тваринницькою продукцією на стихійних ринках, а голові Глибоцького УТМР Сергію Круліковському та керівникам лісових господарств району доручено організувати та забезпечити проведення діагностичного відстрілу диких кабанів, диких м’ясоїдних тварин, для вивчення епізоотичної ситуації щодо трихінельозу. Головним лікарем ЦРКЛ Іваном Шкробанцем спільно з головним державним санітарним лікарем району Тоадером Ниміжаном встановлено медичний нагляд за особами, які вживали заражене м'ясо та забезпечено проведення комплексу профілактичних протиепідемічних заходів проти трихінельозу. Участь у засіданні протиепізоотичної комісії взяв заступник начальника Головного управління ветеринарної медицини в Чернівецькій області Петро Істратій. 
 
Довідка
Трихінельоз – гельмінтозна хвороба, збудником якої є живородна нематода роду Trichinella.
Статевозрілі гельмінти паразитують у кишечнику людей і тварин, а личинкова стадія – у поперечно-смугастих м’язах.
Сприйнятливі до трихінельозу свині, коні, собаки, коти, дикі кабани, ведмеді, вовки, лисиці, борсуки, щури, їжаки, миші, інші ссавці, а також люди. Основним джерелом зараження і фактором передачі трихінельозу є продукти забою свиней, а також м’ясо диких кабанів, ведмедів, яке містить личинки трихінел.

Переглядів: 935 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.