Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП'ятниця, 29.03.2024, 17:18

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Ви завітали до нас як
Всього відповідей: 1063
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


15:18
ВАЖЛИВО! Отримуєш зарплатню меншу за 1320 грн - маєш право на податкову соціальну пільгу!!!
ВАРТО РОЗІБРАТИСЬ! (За матеріалами з http://www.kivertsi.in.ua/townnews/index.php?n=175)
Зміни у податковому законодавстві торкнулися мільйонів українців. Але якщо нюанси оподаткування малого бізнесу у всіх на вустах, то щодо так званої податкової соціальної пільги люди обізнані менше. А дарма – сказали у Податковій адміністрації Волині й розповіли «Сім’ї і дому» про те, який зиск мають від цього прості українці…
Як обраховується пільга

Податкова соціальна пільга застосовується до доходу, розмір якого не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, який діє для працездатної особи на 1 січня, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 грн. Отож, 2011 року (прожитковий – 941 грн) граничний розмір доходу для застосування пільги становить 1 320 грн. Тобто якщо розмір нарахованої зарплати менший від цієї суми, платник може застосовувати податкову соціальну пільгу. Її сума НЕ БУДЕ оподатковуватися податком з доходів фізичних осіб.

Цікаво, що коли у сім’ї двоє і більше дітей, то граничний розмір доходу для одного з батьків визначається кратно кількості дітей. Тобто якщо в сім’ї дві дитини, то, наприклад, тато може претендувати на цю пільгу, коли його зарплата становить 2 640 грн (2х1 320 грн).

Що робити працівникові?

Написати відповідну заяву, тобто повідомити роботодавця і податкову, що ви бажаєте скористатися податковою соціальною пільгою. Вона почне застосовуватися з дня отримання заяви та документів, які підтверджують таке право.

Чи можна отримувати пільгу обом працівникам у сім’ї?

Право на застосування податкової соціальної пільги у розмірі 100% платникові податку, який утримує двох і більше дітей віком до 18 років має кожен із батьків. Обмеження стосуються лише граничного розміру заробітної плати. Так, зокрема одному з батьків граничний розмір для застосування визначається як добуток 1 320 грн на кількість дітей. А іншому – тільки у розмірі 1 320 грн.
Крім того, пунктом 1 розділу «Прикінцеві положення» Податкового кодексу передбачено, що до 1 січня 2015 року основна податкова соціальна пільга становить не 100%, а лише 50% прожиткового мінімуму.

Що змінив Податковий кодекс?

Насамперед змінився розмір пільги. Торік вона становила 50% мінімальної зарплати, установленої на 1 січня звітного податкового року, а згідно із Податковим кодексом визначається на основі розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи.
Перелік осіб, які мають право на підвищену пільгу, доповнено новими категоріями платників, а саме:
у розмірі 100% – платники, які утримують двох і більше дітей віком до 18 років; у розмірі 150% – платник податку, який був учасником бойових дій на території інших країн період після Другої світової війни.
Приклад розрахунку податкової пільги

У сім’ї двоє дітей віком до 18 років. У батька заробітна плата 1 150 грн, у мами – 1 300. Яку пільгу їм застосовувати?
– У цьому разі в обох батьків заробітна плата не перевищує граничного розміру для застосування податкової соціальної пільги (1 320 грн) і відповідно вони обоє мають право її застосовувати у розмірі 470,5 грн у розрахунку на кожну дитину. Отже, в цьому разі пільга для кожного з батьків становитиме 941 грн і на таку суму зарплата не оподатковуватиметься.

Джерело: Інформаційно-розважальний портал "Сім´я і дім" - http://www.simya.com.ua/articles/70/39389/

Неформат: ще 1 лютого отримали лист від Комітету районної організації ВО "Свобода" з інформацією про дану пільгу, але через певні суто технічні труднощі - не було змоги її викласти на сайті, тому подаємо лише окремі моменти:

"...У разі, якщо платник податку має право на застосування податкової соціальної пільги з двох і більше підстав, застосовується одна податкова соціальна пільга з підстави, що передбачає її найбільший розмір. Але якщо особа утримує двох і більше дітей до 18 років, у тому числі дитину-інваліда (дітей-інвалідів), то на дітей-інвалідів надається пільга в розмірі 150% від основної пільги й одночасно на інших дітей — 100% від основної пільги.
Пільгу застосовуватимуть за одним місцем роботи на підставі поданої платником податку заяви разом із підтверджуючими документами (крім державних службовців, які можуть не подавати заяви, але зобов’язані надати підтверджуючі документи).
Податкова соціальна пільга не застосовується до доходу:
- самозайнятої особи від провадження підприємницької діяльності, а також від іншої професійної діяльності;
- доходів платника податку, інших ніж заробітна плата;
- зарплати, яку особа отримує одночасно зі стипендією, грошовим чи майновим забезпеченням учнів, студентів, аспірантів, ординаторів, ад’юнктів, військовослужбовців, що виплачуються з бюджетів.
Відмінністю від попереднього порядку застосування податкової соціальної пільги є те, що з 2011 року пільгу надаватимуть також і в місяці звільнення."

Комітет районної організації ВО "Свобода"
за матеріалами сайту - Дебет - Кредет
http://www.dtkt.com.ua/show/0sid020.html#8
Переглядів: 1434 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.