Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП'ятниця, 19.04.2024, 02:32

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0


23:19
Вітаємо Галину Дмитрівну Німіжан, учителя української мови та літератури, учасника регіонального туру Конкурсу "Учитель року"2021

   Колектив Коровійської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів вітає Галину Дмитрівну Німіжан, учителя української мови та літератури, яка стала учасником другого, регіонального туру Всеукраїнського конкурсу "Учитель року",  номінація «Українська мова та література»! Креативному педагогу бажаємо не зупинятися на досягнутому, а йти до нових звершень та перемог!

 «Всеукраїнський конкурс "Учитель року" є одним із заходів реалізації Державної національної програми "Освіта" ("Україна XXI століття") і проводиться з метою виявлення і підтримання творчої праці вчителів, підвищення їх професійної майстерності, популяризації педагогічних здобутків» /Положення про всеукраїнський конкурс "Учитель року"/

Бути вчителем дуже відповідально, бо він для учнів взірець у мисленні та поведінці. Мало того, що вчитель має досконало знати той предмет, що він викладає, він має вміти навчити. Кожна дитина у класі має зрозуміти матеріал. А діти всі різні, тому вчителеві так необхідно бути уважним до кожного. Він повинен знайти підхід до усіх, зацікавити їх у своєму предметові, показати його важливість та корисність у житті учнів. При цьому він має з повагою ставитися до індивідуальності учня.

Уперше за історію існування, через епідемію коронавірусу, Конкурс проводили в дистанційному форматі.  Це був нелегкий виклик. Колектив закладу освіти пишається своїми педагогами!

Галина Німіжан, поділилася враженнями від участі у Конкурсі - 2021, розповіла про  хвилювання та радості, про підтримку колег та величезний досвід, який здобуває кожен учасник під час  Конкурсу «Учитель року».

« Скільки б ти не жив, усе життя слід навчатися.

 Сенека

Учитель – це людина, яка протягом усього життя  самовдосконалюється. Цьогоріч  мала честь взяти участь у ІІ етапі конкурсу педагогічної майстерності  «Учитель року-2021» у номінації «Українська мова та література», що  відбувався з 15 по 23 лютого вперше в  дистанційному форматі. Учасники повинні були пройти 4 випробування: «Аналіз поетичного твору», «Дистанційний урок» (без здобувачів освіти), «Творча робота», «Урок» (онлайн-урок із здобувачами освіти).

Безперечно,  такі випробування перевіряють не тільки професійні якості педагога, а й особистісні. Яким би  не був кваліфікованим учитель, без підтримки колег та рідних йому не обійтися, адже один у полі не воїн. Вдячна адміністрації школи за віру, «надійне плече», розуміння,  колегам-філологам за цікаві ідеї та поради, також учителю Андрію Ярославовичу Хабюку, який здійснював технічний супровід,  підбадьорював, надихав.

З усіх випробувань найбільше мені сподобався онлайн-урок, тому що  він передбачав спілкування з учнями, а робота вчителя – це насамперед взаємодія з дітьми. Ніщо не мотивує педагога краще, ніж успіхи школярів. Незважаючи на те що за результатами жеребкування мені випало  працювати з класом, у якому не викладаю, я отримала задоволення від роботи з семикласниками. Вони активні, творчі, допитливі.  

Досвід, здобутий під час Конкурсу,  безсумнівно, змінив мене, я пересвідчилась, що немає меж досконалості, як стверджував В. Сухомлинський, «до хорошого уроку учитель готується все життя»».

 

Переглядів: 295 | Додав: rodika3 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.