Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 07.05.2024, 08:30

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДИРЕКТОР


22:11
Оплата листкiв непрацездатностi при роботi на умовах неповного робочого тижня

? На пiдприємствi встановили неповний робочий тиждень (два робочих днi по чотири години). Як слiд проводити розрахунок виплат за листками непрацездатностi?

 

! Вiдповiдно до пункту 1 статтi 35 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соцiальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатностi та витратами, зумовленими похованням» вiд 18.01.2001 № 2240-ІІІ (далi — Закон № 2240) допомога по тимчасовiй непрацездатностi надається застрахованiй особi у формi матерiального забезпечення, яке повнiстю або частково компенсує втрату заробiтної плати (доходу).

 

Пунктом 2 статтi 35 Закону № 2240 передбачено, що допомога по тимчасовiй непрацездатностi внаслiдок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництвi та професiйним захворюванням, виплачується застрахованим особам  Фондом соцiального страхування з тимчасової втрати працездатностi починаючи з шостого дня непрацездатностi за весь перiод до вiдновлення працездатностi або до встановлення медико-соцiальною експертною комiсiєю iнвалiдностi (встановлення iншої групи, пiдтвердження ранiше встановленої групи iнвалiдностi), незалежно вiд звiльнення застрахованої особи в перiод втрати працездатностi у порядку та розмiрах, встановлених законодавством.

Згiдно з пунктом 2 Порядку оплати перших п’яти днiв тимчасової непрацездатностi внаслiдок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництвi, за рахунок коштiв пiдприємства, установи, органiзацiї, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв вiд 06.05.2001 № 439, оплата днiв тимчасової непрацездатностi застрахованiй особi провадиться за основним мiсцем роботи у формi матерiального забезпечення, яке повнiстю або частково компенсує втрату заробiтної плати за робочi днi (години) згiдно з графiком роботи, що припадають на днi тимчасової непрацездатностi.

Середня заробiтна плата для розрахунку допомоги по тимчасовiй непрацездатностi обчислюється вiдповiдно доПорядку обчислення середньої заробiтної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соцiальним страхуванням, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.09.2001 № 1266 (далi — Порядок № 1266).

Вiдповiдно до пункту 15 Порядку № 1266 у разi коли робочий час пiдсумовується або його облiк ведеться в годинах, а також, коли в мiсяцях розрахункового перiоду, за який обчислюється середня заробiтна плата, або у перiодi, за який виплачується допомога, встановлюється неповний робочий день, для розрахунку застрахованiй особi допомоги по тимчасовiй непрацездатностi та оплати перших п’яти днiв тимчасової непрацездатностi за рахунок коштiв роботодавцязастосовується середньогодинна заробiтна плата.

Згiдно з пунктом 16 Порядку № 1266 середньогодинна заробiтна плата обчислюється шляхом дiлення нарахованої за розрахунковий перiод заробiтної плати на кiлькiсть вiдпрацьованих годин застрахованою особою у зазначений перiод.

У табелi облiку використання робочого часу, що подається до бухгалтерiї пiдприємства для нарахування заробiтної плати, робляться вiдмiтки про фактично вiдпрацьований працiвниками час. 

На пiдставi листка непрацездатностi у табелi вiдмiчаються днi (години) згiдно з графiком роботи, що припадають на перiод тимчасової непрацездатностi працiвника. Вiдповiдно оплата працi має провадитися згiдно з графiком роботи за вiдпрацьованi робочi днi (години). 

У разi коли для працiвникiв установлено пiдсумований облiк робочого часу, кiлькiсть робочих годин розраховують виходячи з графiка роботи цих працiвникiв.

Переглядів: 1165 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.