Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 14:13

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Ви завітали до нас як
Всього відповідей: 1063
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

ДИРЕКТОР


13:41
Оплата педагогічної роботи методисту районного методичного кабінету

Методист районного методичного кабінету має 4 години тижневого педагогічного навантаження у загальноосвітньому навчальному закладі. Як оплачується така педагогічна робота? Чи нараховується заробітна плата за це навантаження у канікулярний час?

Оплата педагогічної роботи методисту
районного методичного кабінету

Відповідно до Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністр України від 14 червня 2000 р. № 963 (із змінами), посада методиста належить до посад педагогічних працівників.

Оплата педагогічної роботи, виконуваної на умовах сумісництва, тобто поза межами основного робочого часу, здійснюється у порядку, встановленому пунктом 68 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15 квітня 1993 р. № 102 (із змінами, далі — Інструкція № 102). Згідно з цим пунктом місячна заробітна плата педагогічних працівників установ освіти, в т. ч. педучилищ (крім вищих навчальних закладів І—II рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладів) визначається шляхом множення ставки заробітної плати на їх фактичне навантаження на тиждень і ділення цього добутку на встановлену норму годин на тиждень. Встановлена під час тарифікації заробітна плата ВИплачується щомісяця незалежно від кількості тижнів і робочих дні у різні місяці року.

Тобто розмір заробітної плати методиста методичного кабінету за виконання педагогічної роботи в загальноосвітньому навчальному закладі залежить від:

• тижневого обсягу навантаження;

• ставки заробітної плати, встановленої за результатами атестації за місцем роботи за сумісництвом;

• виконання інших видів педагогічної роботи (перевірка письмових робіт, завідування кабінетами, виконання обов’язків класного керівника тощо).

Якщо методист методичного кабінету виконує педагогічну ро боту у загальноосвітньому навчальному закладі в основний робо чий час, то її оплата має здійснюватися лише з погодинного роз рахунку, а обсяг такої роботи не може перевищувати 240 годин н;рік. Ця норма передбачена пунктом 3 Переліку робіт, які не є сумісництвом, затвердженим наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства фінансів України «Про затвердження Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 28 червня 1993 р. № 43 (далі — Перелік). Зазначеним пунктом установлено, що не вважається сумісництвом педагогічна робота з погодинною оплатою праці в обсязі не більш як 240 годин на рік.

Згідно з останнім абзацом пункту 12 Переліку виконання робіт, зазначених у пунктах 2-7, допускається в робочий час з дозволу керівника державного підприємства, установи, організації без утримання заробітної плати. Тому на виконання методистом педагогічної роботи поза місцем основної роботи в основний робочий час має бути дозвіл керівника методичної установи.

Водночас можлива оплата викладацької роботи у загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів і найменувань за Ставками погодинної оплати праці працівників усіх галузей економіки за проведення навчальних занять, затвердженими у додатку 16 до наказу Міністерства освіти і науки України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26 вересня 2005 р. № 557 (із змінами), в розмір яких включено оплату днів відпустки. Ці розміри годинних ставок застосовуються для оплати праці висококваліфікованих спеціалістів, зокрема можуть застосовуватись для оплати праці методистів, яких запрошують для читання окремих лекцій, уроків.

Якщо методист виконує педагогічну роботу в загальноосвітньому навчальному закладі поза основним робочим часом, її оплата провадиться за тарифікацією і в канікулярний час. Але при цьому працівник має відпрацювати впродовж канікулярного часу ту норму годин, яка встановлена йому під час тарифікації.

Якщо методист виконує педагогічну роботу у загальноосвітньому навчальному закладі в основний робочий час, то оплата праці в канікулярний час не провадиться, оскільки останнім абзацом пункту 73 Інструкції № 102 установлено, що особи, які працюють на умовах погодинної оплати і не ведуть занять під час канікул, оплату за цей час не отримують.


http://kuncevo.ucoz.ru/

За матеріалами: Антоніна КЛИМЕНКО, начальник управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України. ПРАКТИКА УПРАВЛІННЯ ЗАКЛАДОМ ОСВІТИ, №11, 2011

Переглядів: 3424 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.