Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 05.05.2024, 02:25

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

ДИРЕКТОР


20:48
Зарахування до педагогічного стажу працівників відпустки для догляду за дитиною до шести років

Чи зараховується до педагогічного стажу для виплати надбавки за вислугу років період відпустки для догляду за дитиною до шести років?

Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і уста¬нов освіти затверджено постановою Кабінету Міністрів України «Про реалізацію окремих положень частини першої статті 57 Закону України «Про освіту», частини першої статті 25 Закону України «Про загальну середню освіту», частини другої статті 18 і частини першої статті 22 Закону України «Про позашкільну освіту» від 31 січня 2001 р. № 78 (далі — Порядок № 78). Пунктом 2 Порядку № 78 встановлено, що до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам зараховується час роботи на посадах, передбачених Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14 червня 2000 р. № 963 [далі — Перелік № 963]. Згідно з Переліком № 963 до посад педагогічних працівників належать такі:

— директор, завідувач, начальник вищого навчального закладу І та II рівня акредитації, професійно-технічного навчального закладу, загальноосвітнього навчального закладу, навчального закладу для громадян, які потребують соціальної допомоги та реабілітації, дошкільного навчального закладу, позашкільного навчального закладу (на якого поширюються умови оплати праці працівників установ і закладів освіти), навчально-методичної, методичної, науково-методичної установи, навчального закладу післядипломної освіти, приймальника-розподільника для дітей органів внутрішніх справ, притулку для дітей, центру соціально-психологічної реабілітації дітей, психолого-медико-педагогічної консультації, навчально-виробничого (міжшкільного) комбінату (центру), школи-дитячого садка, інших навчально-виховних комплексів (об’єднань); їх заступники з навчальної, виховної, навчально-виховної, методичної, виробничої, навчально-методичної, навчально-виробничої роботи; заступники директора з навчально-виховної, навчальної, виховної роботи центрів професійної, медичної, фізичної та соціальної реабілітації інвалідів; ранньої реабілітації дітей-інвалідів; завідувач: логопедичного пункту, інтернату при школі, заочного відділення школи, фільмотеки, навчально-консультаційного пункту, відділення навчального закладу, навчально-методичного кабінету (лабораторії}; завідувач, керівник виробничої (навчальної] практики, фізичного виховання, навчально-виробничої (навчальної) майстерні, відділу (лабораторії, кабінету, частини) з основного напряму діяльності, його заступник; завідувач навчальної (педагогічної) частини закладів охорони здоров’я та соціального забезпечення;

— вчителі, викладачі всіх спеціальностей, асистент вчителя-реабілітолога, старший викладач вищого навчального закладу І і II рівня акредитації, майстер виробничого навчання, педагог професійного навчання, старший вихователь, вихователь, соціальний педагог по роботі з дітьми-інвалідами, логопед закладу охорони здоров’я та соціального забезпечення, методист, педагог-організатор, практичний психолог, соціальний педагог, керівник гуртка, секції, студії, інших форм гурткової роботи; концертмейстер, художній керівник, культорганізатор, акомпаніатор, екскурсовод, інструктор з туризму закладів освіти; старший вожатий, вожатий, вихователь-методист, музичний керівник, інструктор з фізкультури, інструктор з праці, інструктор слухового кабінету, консультант психолого-медико-педагогічної консультації, старший керівник та керівник туристських груп (походу, екскурсії, експедиції) у позашкільних закладах; старший майстер у професійно-технічному навчальному закладі, перекладач-дактилолог; помічник директора з режиму, старший черговий з режиму, черговий з режиму у закладах освіти для громадян, які потребують соціальної допомоги і реабілітації.

Пунктом 6 Порядку № 78 установлено, що основним документом для визначення стажу педагогічної роботи є трудова книжка та інші документи, що відповідно до законодавства підтверджують стаж роботи.

Ведення трудових книжок здійснюється відповідно до вимог Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29 липня 1993 р. № 58 (далі — Інструкція № 58).

Запис про надання та переривання відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та відпустки без збереження заробітної плати, яка надається згідно з медичним висновком до виповнення дитині шести років, до трудової книжки не вноситься, оскільки це не передбачено Інструкцією № 58.

Згідно зі статтею 181 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП), якою передбачено порядок надання відпустки для догляду за дитиною і зарахування її до стажу роботи, відпустка без збереження заробітної плати (частина шоста статті 179 КЗпП) — тобто відпустка, яка надається жінці у разі, якщо дитина потребує домашнього догляду, тривалістю, визначеною у медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною шестирічного віку, — зараховуються як до загального, так і до безперервного стажу роботи і до стажу роботи за спеціальністю.

Тому час перебування працівників навчальних закладів у відпустці без збереження заробітної плати для догляду за дитиною до досягнення шестирічного віку відповідно до медичного висновку має зараховуватися до педагогічного стажу для виплати надбавки за вислугу років, якщо вони обіймають посади педагогічних працівників, які визначені Переліком № 963.


Практика управління закладом освіти, №5, 2011

Переглядів: 4641 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 марина  
Добрый день! хочу заметить, что на сегодняшний день отпуск по уходу за детьми с 3 до 6 лет не засчитываеться в стаж для пенсии это однозначно! Потому что кроме статеё КЗоТА есть ещё нормативные акты пенсионного фонда, которые не регламентируют такие права мамочкам, еслив этот период были взносы в пенсионный фонд, тогда - стаж будет, если нет - стаж не засчитываеться !

1 Олексій  
ДОброго дня! Скажіть будь ласка, чи входить до пед стажу посада: завідувач фільмотекою районного відділу освіти? якими документами керуватися?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.