Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП'ятниця, 03.05.2024, 02:25

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Який Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 440
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

ДИРЕКТОР


23:28
Зміни в оподаткуванні об’єктів житлової нерухомості
Зміни в оподаткуванні об’єктів житлової нерухомостіІз 1 січня 2014 року знову починають діють норми Податкового кодексу України щодо сплати податку на об’єкти житлової нерухомості. Раніше ці норми вводилися в дію з 1 січня 2013 року.

Відповідні зміни до статті 265 Податкового кодексу України та інших положень цього кодексу внесено Законом України від 04.07.2013 року № 403-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо об’єктів нерухомості». 

Зміни щодо податку на нерухомість обґрунтовуються необхідністю формування реєстру платників податку на нерухоме майно та забезпечення взяття відповідними контролюючими органами на облік таких платників податку 

Відповідно до закону податок на нерухомість сплачуватиметься фізичними особами у 2014 році за поточний 2013 рік.

Законом розширено перелік пільг із сплати податку

Зокрема, звільнено від оподаткування: 
– будівлі дитячих будинків сімейного типу; 
– садовий або дачний будинок, але не більше одного такого об'єкта на одного платника податку;
– об'єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки, що належать фізичним особам, які відповідно до закону мають статус багатодітних або прийомних, або малозабезпечених сімей, опікунів, піклувальників дітей, але не більше одного такого об'єкта на сім'ю, опікуна, піклувальника; 
– гуртожитки; 
– об'єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки, що належать дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа, визнаним такими відповідно до закону, дітям-інвалідам, які виховуються одинокими матерями (батьками), але не більше одного такого об'єкта на дитину.

Зменшується база оподаткування: 
• для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 120 кв. метрів
• для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 250 кв. метрів.

У законі змінено визначення бази оподаткування, замість площі одного об’єкту нерухомості, враховуватиметься сумарна площа всіх об’єктів, різних їх видів (квартири, житлові будинки або будинки і житлові квартири, які знаходяться у власності платника податку). 

Максимальний розмір пільги встановлено в розмірі 370 квадратних метрів для одного платника податку за наявності у нього різних видів об’єктів нерухомості. 

Пільги із сплати податку не надаються на об'єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності).

Ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати за 1 кв. метр бази оподаткування.

Законом встановлено диференційовані максимальні ставки податку для фізичних осіб
• не більше 1 відсотка – для квартири/квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, або житлового будинку/будинків, житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів;
• 2,7 відсотка – для квартири/квартир, житлова площа яких перевищує 240 кв. метрів, або житлового будинку/будинків, житлова площа яких перевищує 500 кв. метрів;
• 1 відсоток – для різних видів об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності одного платника податку, сумарна житлова площа яких не перевищує 740 кв. метрів;
• 2,7 відсотка – для різних видів об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності одного платника податку, сумарна житлова площа яких перевищує 740 кв. метрів.
Переглядів: 878 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.