Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП'ятниця, 26.04.2024, 12:26

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Ви завітали до нас як
Всього відповідей: 1063
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


20:24
Подорож гірськими краєвидами Карпат !!!
 Учні 5-7 класів побували в м. Яремче Івано-Франківської област. Там діти і помилувалися відмінними гірськими краєвидами, і подихали особливим повітрям (дуже корисним для тих, хто має проблеми з дихальними шляхами), і ... ПРОСТО ГАРНО ПРОВЕЛИ ЧАС!  
   Яремче - це своєрідні «двері», які ведуть у Карпати. З ним пов'язана історія антифеодальної боротьби галицького селянства, в якій з 16-го століття починається рух карпатських селян (їх ще називали опришками). У 30-40-х роках XVlll століття на чолі загону опришків встав Олекса Довбуш, за переказами - людина великої душі і великої сили. Народ увіковічив пам'ять про легендарного ватажка в місцевих пам’ятках пов’язаних з його іменем: камінь Довбуша, скелі Довбуша, стежка Довбуша. 
Як і всі туристи, ми, насамперед, піднялися стежкою Олекси Довбуша і дійшли до унікального скупчення скель. За легендою, саме тут у печері й переховувався гуцульський ватажок. Наступним пунктом призначення був водоспад «Пробій». Він невеличкий – вісім метрів. Старожили стверджують, що колись він вражав більше, проте стрімкі сходи спеціально підірвали, щоби зручніше було сплавляти ліс. За бурхливою течією можна спостерігати з моста, на якому завжди скупчуються туристи. Одразу за мостом відвідали сувенірний ринок. У дітей очі розбігалися від розмаїття колоритного товару. Щоправда, хоча в більшості павільйонів і великий вибір, але однаковий (до такого висновку прийшли наші діти!). 
   Та продавці не тільки товар продавали, вони розповідали учням про гуцульську автентику, охоче просвіщали щодо будь-якого питання. Ліжники, шкатулки, кухлі, вироби з металу та шкіри, музичні інструменти, одяг, обереги... Залишити тут можна і 20 гривень, і кілька сотень доларів (до такого висновку прийшли вже керівники групи!).
  З іншого боку водоспаду є унікальний ресторан «Гуцульщина», збудований з дерева без жодного цвяху. Всередині трохи тьмяно, все прикрашено різьбою по дереву, шкурами звірів, музичними інструментами. Можливостей смачно й недорого перекусити в Яремче є вдосталь. Дуже багато колиб і кафе, де є гуцульські смачні страви. Діти помітили, що дуже багато будинків вкрито черепицею, а це надає містові старовинного вигляду.
  Після екскурсії по Яремчі, наш автобус попрямував до туристично-відпочивального комплексу "Буковель", де діти покаталися на канатній дорозі і милувалися найвищими вершинами Карпат: Говерлою та Петрусом
     
    
Переглядів: 1141 | Додав: М_М_Простебі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 5
5 Дирекція  

4 Іноземець  

3 О_С_Намака  
3 Це справді класна екскурсія!!!

2 Паладій_А_В  

1 Юлія  

І погода посприяла...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.