Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП'ятниця, 26.04.2024, 12:50

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Ви завітали до нас як
Всього відповідей: 1063
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


13:32
Проведено громадське обговорення Положення про освітній округ (в новій редакції)

 У четвер, 03.03.2016 р., за дорученням управління освіти Глибоцької РДА (лист від 01.03.2016 р. №243) Лупуляк Ольга Георгіївна,  директор Коровійської школи,  зініціювала проведення громадського обговорення Положення про освітній округ (в новій редакції постанови Кабінету Міністрів України від 20.01.2016 р. №79), яке відбулося в приміщенні Коровійскої сільської ради за участю депутатів, членів виконавчого комітету сільської ради, представників батьківського комітету, педагогічного колективу Коровійської ЗОШ І-ІІІ ступенів та членів громадськості.  В ході обговорення, Лупуляк О.Г. ознайомила присутніх з Положенням про освітній округ, а також з концепцією Міністерства освіти і науки України щодо створення мережі опорних шкіл, запропоновану заступником міністра освіти П.Хобзеєм. Виступаючи, Продан Юрій Михайлович, Коровійський сільський голова, зазначив, що попереду нас очікує адміністративно-територіальна реформа. Подальший розвиток села об’єктивно вимагатиме оптимізації, а тому висловив побажання, щоб розгляд даного питання (Положення про освітній округ) та й загалом очікувані зміни в системі освіти пройшли зрозуміло для громади с.Коровія, адже потрібно уникати соціальних негараздів, зайвих конфліктів та непорозумінь. Разом з тим зауважив, що Коровійська сільська рада – є самодостатньою, де якісно функціонують освітні заклади (ДНЗ, ЗНЗ), а контингент населення, і дітей, в тому числі, мають тенденцію до збільшення щороку, а тому запропонував присутнім продовжити роз’яснювальну роботу з населенням щодо інформування про очікувані зміни. Наразі стоїть питання про те, чи захочуть батьки, які є замовниками освітніх послуг, віддавати дітей в інший навчальний заклад Глибоцького району, коли, як альтернатива, будуть заклади м.Чернівці. Колегіально було досягнуто рішення про те, щоб: 

  1. Працівниками Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. й надалі продовжувалася роз’яснювальна робота з громадськістю щодо ознайомлення з Положенням про освітній округ (в новій редакції). 
  2. Визначено, що Коровійська ЗОШ І-ІІІ ст. може працювати як ОПОРНИЙ ЗАКЛАД, як така, що відповідає основним критеріям Положення.
  3. Зважаючи на територіальне розміщення с.Коровія та ймовірність, що відбудеться відтік дітей до навчальних закладів м.Чернівці (при об'єднанні навчальних закладів в освітній округ виключно в межах Глибоцького району), порушено клопотання перед управлінням освіти Глибоцької РДА щодо збереження всіх ступенів навчання.

  

ПРОТОКОЛ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ (Завантажити)

Переглядів: 858 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.