Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП'ятниця, 26.04.2024, 18:09

КОРОВІЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Чернівецької міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Ви завітали до нас як
Всього відповідей: 1063
Міні-чат
Block title
Block content



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


11:11
«У наступному навчальному році в кожній школі повинен бути логопед, соціальний педагог та психолог»
4 серпня 2011 року начальник Головного управління освіти і науки Михайло Бауер з робочим візитом перебував на Путильщині. Було здійснено огляд таких освітніх закладів: Мариничівського НВК «Родина», Усть-Путильського дошкільного навчального закладу, Довгопільської та Конятинської ЗОШ І-ІІІ ст. Педагогічні колективи мали можливість поділитися своїми проблемами, пропозиціями та ідеями з начальником Головного управління.
«Типовою проблемою, не тільки для Путильського, а й для більшості районів нашої області, є неповна комплектація ставок. Протягом наступного навчального року ми маємо запровадити всі ставки, які передбачені штатним розписом того чи іншого закладу освіти. У кожній школі Буковини повинен бути логопед, соціальний педагог, психолог та медпрацівник», – наголосив Михайло Йозефович.
За словами М.Й.Бауера, сьогодні актуальною є акція Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України – «Подай руку першокласнику». Адже і снує серйозна проблема: як адаптуватися першачку у школі, дитині яка щойно попрощалася з кольоровим, безтурботним дитинством – садочком? «Ми рекомендуємо створити у класах зони для відпочинку, де діти могли б перепочити, погратися. Нам необхідно допомогти адаптуватися їм у школі, навчити їх стати справжніми учнями», – зазначив начальник Головного управління.
Михайло Йозефович зауважив, – «У позашкільній освіті нам потрібно ефективно використовувати наявні ставки. Ми маємо розширити і розвивати позашкільну освіту».
Також, начальник Головного управління освіти і науки під час розмов з педагогами Путильщини, не оминув увагою дошкільну освіту, яку, як він зауважив, необхідно піднімати на вищий рівень. З цією метою буде створено експериментальний майданчик з питань розвитку та удосконалення дошкільної освіти на базі Усть-Путильського ДНЗ, який очолить А.О.Скидан.
У ході робочого візиту Михайла Бауера, на базі Путильського районного відділу освіти відбулася нарада щодо створення освітніх округів. На зустрічі були присутні: перший заступник голови райдержадміністрації М.П.Платановський, начальник районного відділу освіти Путильської РДА В.О.Гребєнщиков, керівники навчальних закладів та працівники відділу освіти.
Як вже традиційно, на нараді, в першу чергу, обговорювалося питання створення освітніх округів. Педагоги були ознайомлені зі списком необхідних нормативних документів та з основними завданнями, цілями і методикою щодо розвитку округів.
«Освітні округи – це добровільне об’єднання шкіл. Ми починаємо інтенсивну роботу щодо їх створення. Запорука успішного та результативного освітнього округу – вдало підібраний вчитель», – зазначив Михайло Йозефович, і додав, – «Належну увагу необхідно приділити роз’яснювальній роботі, а особливо – роботі з батьками. Ми повинні пояснити, що освітній округ для їхньої дитини це, наче, безкоштовний репетитор».
Важливе питання, яке розглядалося під час наради – пришкільні інтернати. «Ми не маємо права загубити пришкільні інтернати, а особливо якщо мова йде про гірську місцевість. Потрібно завжди пам’ятати, що ми, педагоги, існуємо завдяки тому, що є діти. І тому, потрібно задовольняти всі їхні освітні потреби. Пришкільні інтернати мають обов’язково функціонувати», – наголосив начальник Головного управління освіти і науки.
За результатами наради та поїздки загалом, було дано доручення відповідним працівникам.
Переглядів: 1307 | Додав: Дирекція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 О_С_Намака  
book hello

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контактна інформація
вул. Шкільна, 1-А,
с. Коровія, Чернівецький р-н,
Чернівецька обл., 60410

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Block title
Block content

Copyright © 2009 - 2024 - Коровійський ліцей. Всі права захищено.